Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2015

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ

Μήνυση στον εισαγγελέα Καλαμάτας για τη ρύπανση στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και στο χείμαρρο Δεσπότη, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσε χθες ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος. 
Η μήνυση, όπως επισημαίνεται, είναι «κατά της "Οικοενέργειας" γι’ αυτά που έγιναν και κατά παντός άλλου υπαιτίου, φυσικού ή νομικού προσώπου, που έχει σχέση με τη ρύπανση και τη μη νομότυπη λειτουργία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, καθώς και για τη ρύπανση του χειμάρρου Δεσπότη από λύματα».
Σε δήλωσή του ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι «ο Δήμος Οιχαλίας κρατάει αυτή την αταλάντευτη στάση μέχρι να λυθεί το σοβαρό ζήτημα της ρύπανσης στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά. Ο Δεσπότης θα πάψει να είναι χείμαρρος αποβλήτων και θα είναι χείμαρρος με χλωρίδα και πανίδα, όπως θέλει ο τόπος και ο κάθε λογικός άνθρωπος».
Για τη δέσμευσή του ότι θα μιλήσει με ονοματεπώνυμα, παρατήρησε «να μην ανησυχούν οι δημότες μας, ό,τι είπαμε θα γίνει».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, σε δείγμα που είχε πάρει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στα μέσα Φεβρουαρίου, από το Δεσπότη, στη γέφυρα του Σολακίου, διαπιστώθηκε ότι «έχει χρώμα καφέ, υποκίτρινο και οσμή ελαιοτριβείου».
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 20:12
Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης
Διαβάστε το άρθρο στην
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/dikastiko/item/58963-minysi-molynsi-potamoy-despoti


Δεν υπάρχουν σχόλια: