Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015

ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Μονόδρομος η απόφαση σύμφωνα με τον Αρ. Σταθόπουλο
Να κηρυχθεί πλημμυροπαθής ο Δήμος Οιχαλίας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας, είναι ο νέος στόχος που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή και όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αριστ. Σταθόπουλος, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα και θα παραμείνει όσο χρειαστεί, μέχρι την επίτευξη του στόχου.
 Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι μονόδρομος να πετύχουμε το στόχο αυτό», καθώς ο πρώτος στόχος που είχε τεθεί, να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχει ήδη επιτευχθεί.
 Αναφερόμενος στις βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ο Χάραδρος, είπε πως προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε όλες τις Κοινότητες, στο οδικό δίκτυο, στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο, σε σπίτια και νοικοκυριά, και ήταν μια πρωτόγνωρη καταστροφή.
 Μίλησε, επίσης, για τη συνεργασία με τις υπερκείμενες αρχές, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει έως τις 30 Μαΐου, και πρόσθεσε ότι αναμένεται η δημοσιοποίηση της κατ’ αρχήν εκτίμησης των ζημιών, που υπολογίζονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ.
 «Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα πάσχει και τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους αρμοδίους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων «και να κηρυχθεί ο Δήμος πλημμυροπαθής, για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε την κατάσταση όπως ήταν πριν από την αποφράδα ημέρα της 6ηςΜαρτίου». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως έχει ξεκινήσει η προσπάθεια μιας πρώτης αποκατάστασης των ζημιών από μηχανήματα του Δήμου και μισθωμένα, σημειώνοντας ότι καθημερινός σκοπός είναι παρεμβάσεις πρόληψης για την επόμενη έντονη νεροποντή.
 Είπε, επίσης, ότι προσωρινά εργάζονται εκεί άτομα με το καθεστώς των πέντε ημερομισθίων το μήνα και από Δευτέρα θα ξεκινήσει η πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο σκοπό.                   
Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2015 10:44

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   

Δεν υπάρχουν σχόλια: