Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ-ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔHMΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ- ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ 6ης & 7ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Προς
Τον Δήμαρχο Οιχαλίας
κ. Αριστείδη Σταθόπουλο
Μελιγαλά

Κύριε Δήμαρχε
Σας γνωρίζω ότι από τις καταστροφικές πλημμύρες τις 6ης και 7ης Μαρτίου που έπληξαν ολόκληρο τον Δήμο Οιχαλίας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το δημοτικό διαμέρισμα Κωνσταντίνων, προκλήθηκαν οι παρακάτω ζημιές.
Α. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
1.Μπαζώθηκε ολοκληρωτικά το ρέμα που περνάει έξω από τις οικίες Ι. Ασπρούλη και Π. Κωνσταντόπουλου και στο σημείο που υπάρχει γεφύρι το οποίο ενώνει τις δυο πλευρές του δρόμου. Ο αγωγός κάτω από το γεφύρι έχει γεμίσει τελείως με πέτρες , χώματα και χαλίκια. Απαιτείται σε πρώτη φάση καθαρισμός και προγραμματισμός για  μελλοντική κατασκευή γεφυριού με ανάλογο αγωγό που να καλύπτει τον όγκο των νερών που κινούνται στο συγκεκριμένο σημείο .
2.Μπαζώθηκε το ρέμα που περνάει έξω από την οικία Σ.Κοσιώρη και του ελαιοπερίβολου ιδιοκτησίας Κ.Πάπας  και στο σημείο που υπάρχει γεφύρι που ενώνει  τον κοινοτικό δρόμο με την ιδιοκτησία Κοσιώρη. Ο αγωγός κάτω από το γεφύρι έχει γεμίσει με πέτρες , χώματα και χαλίκια. Επίσης με πέτρες και χαλίκια έχει γεμίσει το ελαιοπερίβολο του Κ. Πάπας  Απαιτείται καθαρισμός  αγωγού και του ελαιοπεριβόλου.
3. Έχει φθαρεί πλευρικό κομμάτι του ρέματος έξω από την οικία Α.Ταγκαλάκη κολλητά με το γεφύρι που υπάρχει στο σημείο αυτό  με κίνδυνο να καταρρεύσει η κολώνα της ΔΕΗ που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο. Απαιτείται επισκευή του συγκεκριμένου σημείου του τοίχου που στηρίζει το γεφύρι και την βορινή πλευρά του δρόμου.
 4.Στο γεφύρι που υπάρχει μεταξύ των ιδιοκτησιών Χ. Κωνσταντόπουλου και Μ. Ριζά υποχώρησε ένα από τα υποστυλώματα(γεμισμένο από μπάζα και μπετόν βαρέλι) με κίνδυνο τμήμα του γεφυριού να καταρρεύσει. Απαιτείται τουλάχιστον επισκευή του γεφυριού.
5.Απειτείται καθαρισμός του οδικού δικτύου μέσα στο χωριό από μπάζα , χαλίκια και χώματα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά και από τις κατολισθήσεις των χωμάτων που προκλήθηκαν από τις βροχές των συγκεκριμένων ημερών .
6. Τα δυο μεγάλα ρέματα που διασχίζουν το χωριό σε αρκετά σημεία έχουν μπαζωθεί επικίνδυνα. Απαιτείται ο συνολικός καθαρισμός τους.
7. Λόγω του επικλινούς του εδάφους τα υπάρχοντα χαντάκια παραπλεύρως του εσωτερικού οδικού δικτύου στα περισσότερα σημεία έχουν μπαζωθεί και αυτό προήλθε από τα ορμητικά νερά που παρέσυραν πέτρες και χώματα. Απαιτείται ο καθαρισμός τους.
Β. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
1.Ο παλαιός  δρόμος που ενώνει το χωριό με το Διαβολίτσι σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένος και η διάβασή του γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Απαιτείται η επισκευή του.
2.Το αγροτικό δίκτυο του χωριού σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένο. Απαιτείται η επισκευή του.
3.Ο ποταμός Αμφίτας υπερχείλισε σε δυο σημεία(έξω από την ιδιοκτησία Α.Τσακαλάκη και έξω από την ιδιοκτησία Λ.Κουτσούκου) με αποτέλεσμα στα συγκεκριμένα σημεία το οδόστρωμα να χρειάζεται επισκευή. Απαιτείται ο καθαρισμός του Αμφίτα καθ΄όλο το μήκος του.
Μετά από τα παραπάνω παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες                                     
                                                     Κωνσταντίνοι 22 Μαρτίου 2015
                                                           Χρήστος Σ .Καπόπουλος
                                    Πάρεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κωνσταντίνων
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: