Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ

Την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τις οσμές και τη λοιπή επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα πυρηνελαιουργεία, ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας. Όπως γνωστοποίησε, το θέμα θα συζητηθεί σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 Επίσης, χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη, σημειώνοντας: «Δεν αδιαφορούμε για τις εκκλήσεις των συμπολιτών μας όσον αφορά στη δυσοσμία η οποία κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή μας μέρες τώρα. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη που θέλει να λέγεται τουριστική, με γεμάτα ξενοδοχεία, αλλά και με συνανθρώπους που έχουν ειδικά προβλήματα υγείας, να υφίσταται αυτή τη βάσανο, επειδή κάποιοι δε λαμβάνουν τα μέτρα τα οποία πρέπει να λάβουν και προβλέπονται από τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
 Ας μη μας κοροϊδεύουν: η απληστία οδηγεί σε αυτό το φαινόμενο. Δεν πρέπει να συσσωρεύεται πυρήνας μεγαλύτερης ποσότητας από αυτήν που μπορούν να επεξεργαστούν τα εργοστάσια. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων προβλέπουν συγκεκριμένα πράγματα με τα φίλτρα και υπάρχουν και υπηρεσίες ελέγχου».
 Η μήνυση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θα στρέφεται «κατά παντός υπευθύνου, είτε ιδιώτη, που για λόγους απληστίας οδηγεί τα πράγματα σ’ αυτή την κατάσταση, είτε υπηρεσιακού παράγοντα, που δε φροντίζει για την τήρηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων».
ΠΗΓΗ :ΘΑΡΡΟΣ
Τελευταία Ενημέρωση: 03/03/2015 09:19


Δεν υπάρχουν σχόλια: