Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το 1ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας διοργανώνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το τριήμερο 17 με 19 Απριλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το οποίο έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 Συγκεκριμένα, θα γίνει συνέδριο, με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές μεσογειακές χώρες και σκοπό τη συνάντηση, ενημέρωση και πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς σχετικά με τις τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς και του σύγχρονου μάρκετινγκ. Επίσης θα υπάρξουν θεματικά workshops με θέματα όπως η περιβαλλοντική διάσταση της ελαιοκαλλιέργειας, τα αρωματικά φυτά κ.λπ.
 Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιολάδου.
 Εξ άλλου, θα διεξαχθεί ο 3ος διαγωνισμός ποιότητας και συσκευασίας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου «ΠανΕλαιον», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) και το εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.
 Επιπλέον, θα διοργανωθεί εκδήλωση γαστρονομίας, στην οποία θα γίνει παρουσίαση μεσογειακών εδεσμάτων με βάση τις ελιές και το ελαιόλαδο σε συνεργασία με διακεκριμένους σεφ.
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 09:00
Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Διαβάστε το άρθρο στην

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/58567-1o-festival-elaioladou-elias-kalamatas

Δεν υπάρχουν σχόλια: