Κυριακή, Μαρτίου 01, 2015

ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ ΜΕ ΝΙΚΟ ΒΟΥΤΣΗ

Στο Υπουργείο εσωτερικών ο Δήμαρχος Καλαμάτας Κοινή πορεία σε πολλά θέματα και διάθεση για συνεργασία. Με αυτό τον τρόπο συνόψισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, τα συμπεράσματα από την προγραμματισμένη συνάντησή του την ίδια ημέρα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα, Κώστα Πουλάκη και των βουλευτών Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου και Γιώτας Κοζομπόλη - Αμανατίδη.
 Ο Π. Νίκας παρουσίασε σημαντικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας, επιδίδοντας σχετικούς φακέλους στον υπουργό.Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής:
1. Διαχείριση απορριμμάτων: Ο δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου, αναλύοντας τις πρωτοβουλίες του Δήμου Καλαμάτας, που εστιάζουν στην ανακύκλωση και κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος των σκουπιδιών. Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου για την αγορά μηχανημάτων προς μείωση του κόστους διαχείρισης. Παράλληλα, δήλωσε ότι συμφωνεί με τη φιλοσοφία που άφησε να εννοηθεί πως έχει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή κάθε Δήμος ή ομάδα γειτονικών Δήμων πρέπει να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα σκουπίδια τους.
2. Κτήριο πρώην Καρδιολογικής Κλινικής: Ο δήμαρχος ζήτησε τη χρηματοδότηση του Δήμου, ώστε στο κτήριο αυτό, που ανήκει στο συγκρότημα του παλιού Νοσοκομείου - νέου Δημαρχείου, να αναπτυχθεί το Δημοτικό Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας. Το κράτος θα ωφεληθεί και από το γεγονός ότι θα ελευθερωθούν χώροι στο Διοικητήριο, τους οποίους θα καταλάβουν Δημόσιες Υπηρεσίες, για τις οποίες σήμερα καταβάλλονται υψηλά ενοίκια. Εδώ να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος στην προχθεσινή συνεδρίαση σημείωσε ότι στους χώρους αυτούς θα στεγαστεί και το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας.
3. Αθίγγανοι: Από τον Π. Νίκα παρουσιάσθηκε η κατάσταση που επικρατεί και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη του οικισμού αυθαιρέτων παραπηγμάτων, τα οποία αθίγγανοι έχουν ανεγείρει πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο στην Αγία Τριάδα. Έγινε, επίσης, αναφορά στην κατασκήνωση μη τουριστικού χαρακτήρα, στην Μπιρμπίτα, όπου είναι δυνατόν να μεταστεγασθούν οι αθίγγανοι. Το υπουργείο Εσωτερικών σε 15 ημέρες θα γνωστοποιήσει το σχεδιασμό του.
4. Δημοτική Αστυνομία: Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επανασύστασης της Υπηρεσίας αυτής. Ο υπουργός βλέπει το ζήτημα θετικά. Συζητήθηκαν, ακόμη, οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα την Καλαμάτα, ενδεχομένως στις 23 Μαρτίου.
Τέλος, σχετικά με τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στη νέα κυβέρνηση, ο κ. Νίκας σχολίασε ότι «η Δημοτική Αρχή δε θα μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο σε χώρο αντιπολίτευσης και σύγκρουσης. Θα συνεργαστούμε, θα βοηθήσουμε όπου πρέπει, θα διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε, αλλά συγκρουσιακές καταστάσεις δεν επιλέγουμε».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 21:21
Διαβάστε το άρθρο στo ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: