Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η διαχείριση των απορριμμάτων και η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Δυόμισι χρόνια η διοίκηση της Περιφέρειας έχει κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ, προς όφελος των εργολάβων, ενώ τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων σε αποσύνθεση απειλούν την υγεία, ακόμη και τη ζωή των κατοίκων. Όλη η Πελοπόννησος, οι πόλεις και τα χωριά της Αρκαδίας ειδικότερα, έχουν μεταβληθεί σε ανοιχτούς σκουπιδότοπους. Δεκάδες εκατομμύρια θα δαπανηθούν για τις εγκαταστάσεις προσωρινής διαχείρισης, μέχρι ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του και πάρει "προίκα" αυτές τις μονάδες» σημειώνεται στην ερώτηση, όπου παράλληλα επισημαίνεται ότι «με την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην "ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή", το κόστος τουλάχιστον θα πενταπλασιαστεί για να έχει εγγυημένη κερδοφορία η επιχείρηση».
Καταλήγοντας, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ζητούν, μεταξύ άλλων, «να μην εμπορευματοποιηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων», τονίζοντας την αντίθεσή τους «στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης» και προτείνοντας «η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μέσα από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών».
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 18:45
 Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Διαβάστε το άρθρο στην
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/58337-erotisi-evrovoulefton-kke-skoupidia-peloponnisos


Δεν υπάρχουν σχόλια: