Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ AΠΑΝΤΑΧΟΥ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ
<<Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ>>
ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 5  ΑΘΗΝΑ
Τ.Κ. 10200
http://syllogoskwnstantinaiwn.blogspot.gr/  
                                                                      ΑΘΗΝΑ 1-3-2015
                                                                      ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:888
ΠΡΟΣ
Τον κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ
Δήμαρχο του Δήμου Οιχαλίας 
ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΘΕΜΑ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ –ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Δ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΟ: ΤΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.17539/29-12-2014 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Κύριε Δήμαρχε
Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού σας εγγράφου:
1. Σας στέλνουνε το καταστατικό του Συλλόγου μας με τις μέχρι σήμερα τροποποιήσεις του.
2. Σας γνωρίζουμε την σύνθεση των μελών του Δ.Σ. όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες(περσινές) εκλογές  των μελών του Συλλόγου μας.
Πρόεδρος :Δημήτριος Καπόπουλος –Γ.Τερτσέτη 8-Πάτρα. Τηλέφωνο 6977570947
Αντιπρόεδρος :Γεώργιος Καράμπελας –Πελοποννήσου 26-Αγία Παρασκευή. Τηλέφωνο 6944414093
Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Κουτσούρας –Γρίβα 54 –Χαλάνδρι. Τηλέφωνο 6976373353
Ταμίας: Παναγιώτης Καποθανάσης –Κωνσταντίνοι Μεσσηνίας -6944940089
Μέλη
-Διονύσης Πανούλης-Διγενή 21 Βούλα Τηλέφωνο 6977687617
-Γεώργιος Γιαννακόπουλος –Κωνσταντίνοι Μεσσηνίας 27240-61369
-Θεόδωρος Ριζάς –Καλλιρρόης Παρέν -4 Νέο Ψυχικό-210-6724549
3.Το Δ.Δ. Κωνσταντίνων αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Ο Σύλλογός μας μαζί με τον εκάστοτε Πάρεδρο του χωριού μας προσπαθεί να βοηθήσει στη λύση τους. Σας παραθέτουμε τα περισσότερα και σας γνωρίζουμε και τις αντίστοιχες ενέργειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.
Α. Επισκευή –αναπαλαίωση του κλειστού Δημοτικού μας σχολείου.
Είναι ένα κτίριο που έχει τέσσερες μεγάλες αίθουσες ,δυο γραφεία και δυο διαδρόμους. Το κτίριο έχει πάθει αρκετές ζημιές οι οποίες όμως είναι επισκευάσιμες. Οι ενέργειές μας προς διαφόρους φορείς για να επισκευασθεί και να μετατραπεί σε συνεδριακό κέντρο, σε ξενώνα ή και σε οτιδήποτε άλλο κοινωφελούς σκοπού κέντρο ,μέχρι στιγμής δεν έχουν ευοδωθεί .
Το Δημοτικό μας σχολείο ιδιοκτησιακά ανήκει στον Δήμο Οιχαλίας. Ο Σύλλογός μας μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Ανδανίας έχει την χρήση του σχολείου.
Ο Σύλλογός μας με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει και με την εθελοντική εργασία συγχωριανών και φίλων του, έχει προβεί μέχρι σήμερα σε κάποιες απαραίτητες εργασίες για την διάσωση αρχικά του κτιρίου. Μερικές από τις εργασίες αυτές είναι οι ακόλουθες :
-Η πραγματοποίηση βασικών επισκευαστικών εργασιών στη στέγη του σχολείου με επακόλουθο σήμερα να μην τρέχει νερό στο εσωτερικό του κτιρίου όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια.
 -Ο καθαρισμός του εξωτερικού χώρου και η διαμόρφωση του προαυλίου χώρου του σχολείου.
-Η αντικατάσταση 65 σπασμένων τζαμιών με καινούργια.
-Η αντικατάσταση της σιδερένιας πόρτας εισόδου του εξωτερικού χώρου με καινούργια.
-Η στοιχειώδης επισκευή της ξύλινης πόρτας εισόδου του κτιρίου
-Το άνοιγμα εισόδου στο νοτιοανατολικό τμήμα του προαύλιου χώρου του σχολείου.
-Ο καθαρισμός του καναλιού αποστράγγισης(που βρίσκεται στη βορινή πλευρά του κτιρίου) από πέτρες και χώματα που υπήρχαν σε αυτό.
-Η κατασκευή διαδρόμου(πλακόστρωτου) από το σημείο του τελειώνει η σκάλα της εισόδου στον προαύλιο χώρο του σχολείου μέχρι την κύρια είσοδο του κτιρίου του Σχολείου.
-Η επισκευή δύο τουαλετών και η τοποθέτηση ειδών υγιεινής, υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με την δυνατότητα σήμερα να μπορούν αυτές να χρησιμοποιηθούν.
-Η διάνοιξη στεγανού βόθρου και η τοποθέτηση δακτυλιδιών για μελλοντική χρήση.
Επιπρόσθετα των παραπάνω εργασιών και για την διαπίστωση της ζημιάς που έχει υποστεί το κτίριο του σχολείου προβήκαμε στον καθαρισμό (ξήλωμα) του <<σκασμένου>> σοφά του μεγαλύτερου τμήματος  του εσωτερικού μέρους των αιθουσών του κτιρίου.
 Επίσης μαζέψαμε ότι υλικό(βιβλία, κάδρα κ.λ.π) είχε απομείνει από την πολύχρονη λεηλασία που είχε υποστεί το σχολείο και τα τοτοθετήσαμε σε δύο σιδερένιες ντουλάπες προκειμένου να καταγράψουμε και συντηρήσουμε το υλικό ,το οποίο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του χωριού μας.
-Με παλαιότερες ενέργειές μας προς τον τέως Δήμο Ανδανίας είχαμε καταφέρει να εκπονηθεί μελέτη για την επισκευή του σχολείου, η οποία όμως δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε. Επανήλθαμε με την ίδια μελέτη στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Οιχαλίας ,αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε και πάλι η υλοποίησή της. Μας γνώρισαν όμως ότι μπορεί να ξεκινήσει η επισκευή του κτιρίου με μία αρχική εργασία επισκευής. Μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου του Συλλόγου μας Γεωργίου Καράμπελα-πολιτικού μηχανικού το Δ.Σ. πήρε απόφαση και πρότεινε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Οιχαλίας ότι η πρώτη και άκρως απαραίτητη εργασία που πρέπει να γίνει προκειμένου να σωθεί το κτίριο είναι η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στη βορινή πλευρά του κτιρίου καθώς και οι απαραίτητες εργασίες αποστράγγισης της βορινής πλευράς του σχολείου. Συντάχτηκε  μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και στις 13 Αυγούστου 2013 σε διενεργηθέντα διαγωνισμό ανάδοχος του δημοπρατηθέντος  έργου αναδείχτηκε ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε.Δ.Ε.
Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου (13-7-2014) έληξε χωρίς ούτε καν να γίνει έναρξη του αναληφθέντος έργου. Δόθηκε πρώτη παράταση έως 13-11-2014 χωρίς να γίνει έναρξη του έργου. Ο ανάδοχος με την υπ.αριθμ.πρωτ.15055/5-11-2014 αίτησή του επικαλούμενος την αδυναμία πρόσβασης στον χώρο του έργου λόγω του ότι δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη με τον οποίο γειτνιάζει ο περιβάλλοντας χώρος του δημοτικού σχολείου ,ζήτησε και έλαβε νέα παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης και συγκεκριμένα μέχρι 13 Μαρτίου 2015.
Κύριε Δήμαρχε
Θέλουμε δώδεκα(12) μέρες  μέχρι να εκπνεύσει και η δεύτερη προθεσμία παράτασης  που έχει λάβει ο ανάδοχος και όμως αυτός δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως  ενέργεια εκτέλεσης του αναληφθέντος έργου. Εμείς θεωρούμε ότι είναι τελείως αδικαιολόγητη και αχαρακτήριστη η συμπεριφορά του-ως ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου-και πιστεύουμε ότι οι επικαλούμενοι από αυτόν λόγοι είναι προσχηματικοί. Πιστεύουμε επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης από τον ανατολικό προαύλιο χώρο του σχολείου για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών. Άλλωστε οι επικαλούμενες δυσκολίες θεωρούμε ότι ήταν γνωστές στον ανάδοχο όταν αυτός κατέθεσε την προσφορά συμμετοχής του στον διαγωνισμό για το συγκεκριμένο έργο δηλαδή προφανώς και ήξερε εξ υπαρχής την υπάρχουσα κατάσταση, απ΄ότι ξέρουμε δεν ρώτησε, και σε καμία περίπτωση κανείς δεν του εξασφάλισε την συναίνεση του ιδιοκτήτη του διπλανού κτήματος. Εμείς θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος ανάδοχος πρέπει να κηρυχτεί έκπτωτος και σε καμία περίπτωση να μην επιστραφεί η εγγυητική επιστολή την οποία αυτός έχει καταθέσει για την συμμετοχή του στον διενεργηθέντα στις 13-8-2013 διαγωνισμό.
Για την συνέχεια σας προτείνουμε να επανεξετάσετε την γενική επισκευή του σχολείου δεδομένου ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη και παρακαλούμε για την ένταξη της επισκευής –συντήρησης του παλαιού  δημοτικού μας  σχολείου στα υπό ένταξη έργα του δήμου.
Επισημαίνουμε όμως την αναγκαιότητα της άμεσης εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών οι οποίες είναι απαραίτητες για την ύπαρξη του κτιρίου, το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ο τοίχος που στηρίζει τον προαύλιο χώρο και κατ΄επέκταση τον κήπο του σχολείου προς νότο και έχει άμεση επαφή με τον κοινοτικό δρόμο έχει επικίνδυνα διογκωθεί και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Απαιτείται η άμεση επισκευή του.
Β. Αναμεταδότης
Πριν μερικά χρόνια το χωριό μας λόγω της θέσης του είχε μεγάλο πρόβλημα σχετικά με τη λήψη  τηλεοπτικών σημάτων , με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λήψη σήματος ακόμη και από  τα κρατικά κανάλια.
Ο Σύλλογός μας μετά από προσφορές και συνδρομές συγχωριανών μας και την οικονομική στήριξη του τέως Δήμου Ανδανίας (με 1.500 ευρώ) εγκατέστησε στο λόφο του προφήτη Ηλία αναμεταδότη , λύνοντας το πρόβλημα.
Πρόσφατα με την αλλαγή του σήματος από συμβατική σε ψηφιακή μορφή αντικαταστήσαμε τα συμβατικά μηχανήματα λήψης τηλεοπτικού σήματος με αντίστοιχα σύγχρονης τεχνολογίας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να απολαμβάνουν πληθώρα τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το κόστος της αντικατάστασης ανήλθε στο ποσό των 1.850 ευρώ και καλύφθηκε από το ταμείο του Συλλόγου μας και από προσφορές συγχωριανών μας. Το τηλεοπτικό σήμα που εκπέμπει ο  αναμεταδότης του  προφήτη Ηλία καλύπτει και τις ανάγκες όμορων του δικού μας χωριών (Μάνδρας , Ηλέκτρας, Αγριλόβουνου, Πολίχνης
 κ.λ.π).
Για να συνεχίζει όμως η καλή λειτουργία του αναμεταδότη χρειάζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα συντήρηση και αν χρειασθεί η επισκευή και πιθανή αντικατάσταση μηχανήματος. Ήδη ο Σύλλογός μας έχει ζητήσει δυο φορές να ενταχθεί το κόστος επισκευής και συντήρησης των παραπάνω εγκαταστάσεων στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου. Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά και θεωρούμε ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα η ανάληψη της επισκευής και της συντήρησης των μηχανημάτων του τηλεοπτικού αναμεταδότη από τον Δήμο, ένα δίκαιο αίτημα  που η ικανοποίηση του θα καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού μας αλλά και άλλων κοντινών χωριών.
Γ. Οστεοφυλάκιο   
Το χωριό μας στερείται οστεοφυλακίου. Είναι απαραίτητη η κατασκευή του. Έχουμε επιλέξει κατάλληλο χώρο στο άκρο του νεκροταφείου μας . Τον έχουμε καθαρίσει και τσιμεντοστρώσει. Ζητάμε την έγκριση-άδεια σας να προχωρήσουμε στην κατασκευή του. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την κατασκευή του συγκεντρώνονται σιγά-σιγά από προσφορές συγχωριανών μας. Θεωρούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα μερικής χρηματοδότησης από τον Δήμο, δεδομένου ότι εισπράττονται ανταποδοτικά τέλη από τους τάφους.
Δ. Εσωτερικός χώρος του Νεκροταφείου  
Για να αντιμετωπιστεί ο συνεχής καθαρισμός από τα χόρτα που φυτρώνουν στο εσωτερικό του Νεκροταφείου πρέπει να τσιμενταριστούν οι διάδρομοι του. Η εργασία αυτή μπορεί να γίνει τμηματικά με δαπάνες του Δήμου και ανάλογα με τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττονται από τους τάφους .
Ε. Καθαρισμοί
Πρέπει να γίνουν καθαρισμοί από τα χόρτα, δέντρα και τα κάθε είδους ζιζάνια:
-των ζωνών πυρασφαλείας
-του οδικού δικτύου(κοινοτικού και αγροτικού)
-των δύο μεγάλων ρεμάτων τα οποία διασχίζουν το χωριό.
-του ποταμού Αμφίτα.
Πριν δυο χρόνια με την εθελοντική συμμετοχή και προσπάθεια συγχωριανών και φίλων προβήκαμε σε μερικό καθαρισμό τμήματος του Αμφίτα. Το προηγούμενο Δ.Σ. του Δήμου Οιχαλίας διέθεσε για τον σκοπό αυτό μέρος του πετρελαίου που χρησιμοποιήθηκε από τα μηχανήματα έργου που απασχολήθηκαν για τις εργασίες καθαρισμού. Τα μηχανήματα και η χρήση τους ήταν ευγενική προσφορά της επιχείρησης ΑΦΟΙ ΦΟΥΤΣΗ.
Θα θέλαμε να σας προτείνουμε επίσης όπως προβείτε στις ανάλογες ενέργειες-προς την αρμόδια αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου- προκειμένου να εξασφαλισθεί η άδεια καθαρισμού των αναβαθμών του Αμφίτα  απ΄όπου με τα μηχανήματα του Δήμου  μπορεί να αντληθεί αδρανές υλικό(ποταμοχάλικο) το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει την χαλικόστρωση των αγροτικών δρόμων των όμορων του ποταμού δημοτικών διαμερισμάτων και όχι μόνο.
Ζ. Επισκευή ή γκρέμισμα και νέα κατασκευή υπάρχοντος επικίνδυνου γεφυριού
Στο εσωτερικό του χωριού και ειδικότερα στο τμήμα του ρέματος  που περνάει μπροστά από τις ιδιοκτησίες Μ. Ριζά και Χ. Κωνσταντόπουλου υπάρχει παλαιό γεφύρι το οποίο ενώνει το οδικό δίκτυο του χωριού στο συγκεκριμένο σημείο. Το γεφύρι είναι κατασκευασμένο πριν 50 χρόνια περίπου και στηρίζεται πάνω σε μεταλλικά βαρέλια γεμισμένα με μπετόν. Η στήριξή του γεφυριού είναι δηλαδή υποτυπώδης και με την πάροδο του χρόνου και από τα νερά του διασχίζουν το ρέμα όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργήσει διάβρωση στις υποτιθέμενες βάσεις του γεφυριού με αποτέλεσμα το γεφύρι να είναι επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και τους ανθρώπους. Υπάρχει δηλαδή κίνδυνος να καταρρεύσει το γεφύρι ειδικότερα σε περίπτωση διέλευσης μεγάλου οχήματος με πιθανότητα δημιουργίας μεγάλων υλικών ζημιών και ακόμη ανθρωπίνων ζωών.
Για την αντιμετώπιση και την επίλυση του παραπάνω σημαντικού και άμεσου προς επίλυση προβλήματος του χωριού, σας προτείνουμε να γίνει αυτοψία από μηχανικούς της τεχνικής  υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίοι αφού και αυτοί διαπιστώσουν τα παραπάνω στη συνέχεια να προβούν στην σύνταξη σχετικής μελέτης βάσει της οποίας πρέπει να επισκευασθεί ή να κατασκευασθεί καινούργιο γεφύρι για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και ανθρώπων. 
ΣΤ. Αγροτικοί δρόμοι
Σε πολλά σημεία τους απαιτείται χαλικόστρωση και κατασκευή τεχνικών έργων απορροής των όμβριων υδάτων
Ζ. Τσιμεντοστρώσεις –ασφαλτοστρώσεις
Το εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού μας σε πολλά σημεία είναι κατεστραμμένο και κατ΄ επέκταση είναι επικίνδυνο για τους διερχόμενους ανθρώπους και τα οχήματα . Είναι απαραίτητη η επιδιόρθωσή του.
Σας γνωρίζουμε ότι από τον τέως Δήμο Ανδανίας είχε εγκριθεί η δαπάνη ασφαλτόστρωσης μέρους του εσωτερικού δικτύου και συγκεκριμένα από τον ΙΝ των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως την οικία Ταγκαλάκη. Το έργο αυτό ουδέποτε εκτελέστηκε ούτε από τον τέως Δήμο Ανδανίας ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Οιχαλίας. Έχουμε κατ΄επανάληψη τόσον εγγράφως όσον και προφορικά επισημάνει ότι το παραπάνω έργο είναι ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ και παρακαλούμε για την υλοποίησή του.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι ο δρόμος προς το Νεκροταφείο είναι πολύ κατεστραμμένος και δυσκολοδιάβατος. Η επισκευή-τσιμεντόστρωσή του κρίνεται απαραίτητη για την διέλευση ανθρώπων και οχημάτων.
H. Ανάπλαση χώρων
Με την συνδρομή των συγχωριανών μας έχουμε προβεί στην επισκευή και την ανάδειξη των περισσοτέρων πηγαδιών του χωριού μας. Αναπλάσεις που πρέπει να γίνουν είναι :η πλατεία μας, το πέτρινο πηγάδι και ο χώρος που βρίσκεται στην αγορά και να γίνει μια παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.
Θ. Χαρακτηρισμός του χωριού ως παραδοσιακό
Με ενέργειές μας μέσω του τέως Δήμου Ανδανίας προσπαθήσαμε να χαρακτηρισθεί το χωριό μας ως παραδοσιακό. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε και πρόταση χαρακτηρισμού του ως <<ενδιαφέρον οικισμός>> δυστυχώς οι ενέργειές μας δεν καρποφόρησαν.
Ο σχετικός φάκελος στον οποίο εμπεριέχεται και η πρόταση χαρακτηρισμού  <<έχει κολλήσει>> στο ΥΠΕΚΑ. Πιστεύουμε ότι η επαναφορά του θέματος από εσάς θα βοηθήσει  στην λύση του αιτήματος.
Ι. Ίδρυση Μουσείου
Ο Σύλλογός μας εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να ιδρύσει Μουσείο με σκοπό να στεγάσει την Ιστορικοεκκλησιαστική-Λαογραφική παράδοση του χωριού μας. Για τον σκοπό αυτό έχει επιδιορθωθεί και συντηρηθεί ένα παλαιό κτίριο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ΙΝ των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Απομένουν ακόμα κάποιες εργασίες για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ολοκλήρωσή του ζητάμε την στήριξή  σας
.Κ. Ύδρευση
Η ένωση γεωργικών συνεταιρισμών Μεσσηνίας ,πριν τέσσερα χρόνια χρηματοδότησε την κατασκευή έργου με σκοπό την πυροπροστασία ολόκληρης της περιοχής της άνω Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα: από την γεώτρηση της ΓΟΕΒ που βρίσκεται στην περιοχή μας (γεώτρηση Πολίτη) κατασκευάσθηκε αγωγός μέχρι την υπάρχουσα δεξαμενή ύδρευσης του χωριού μας κάτω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας .Από εκεί το νερό μέσω του δικτύου ύδρευσης ανεβαίνει μέχρι την υπάρχουσα παλαιά δεξαμενή του συνδέσμου χωρητικότητας 350 κυβικών νερού καθώς και στην πριν από αυτήν δεξαμενή ύδρευσης του χωριού.
Το έργο αυτό έχει διπλή χρησιμότητα. Αφ΄ενός μεν μπορεί η παλαιά δεξαμενή σε περίπτωση πυρκαγιάς να χρησιμοποιηθεί για τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων-έχει ήδη ανοιχτεί το αναγκαίο στόμιο- και εφ΄ετέρου να υδρεύεται με καλής ποιότητας νερό το χωριό επειδή το νερό που προέρχεται από την γεώτρηση Πολίτη είναι ποιοτικά πολύ καλύτερο από το νερό της γεώτρησης Αγριλοβούνου. Για μικρό χρονικό διάστημα το έργο λειτούργησε κανονικά. Στη συνέχεια –άγνωστο γιατί-σταμάτησε η τροφοδότηση των δεξαμενών από την γεώτρηση Πολίτη με αποτέλεσμα το χωριό να υδρεύεται ξανά από την γεώτρηση Αγριλόβουνου.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η παλαιά δεξαμενή έχει διαρροή στο μέσον της νότιας πλαϊνής πλευράς της  με αποτέλεσμα μετά από κάθε γέμισμα και αφού παρέλθει μικρό χρονικό διάστημα να κατεβαίνει η στάθμη της στο 60% . Λόγω κακής συντήρησης του όλου συστήματος ύδρευσης το χωριό ξεμένει συχνά το καλοκαίρι από νερό.
Προτείνουμε την ενδελεχή εξέταση του πολύπλοκου συστήματος της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης του χωριού μας που ο μόνος που μέχρι σήμερα γνωρίζει πως λειτουργεί είναι ο συντηρητής Γιάννης Δαλκαφούκης και επιπρόσθετα πιστεύουμε ότι η παλαιά δεξαμενή με μια μικρή συντήρηση και κάποιες νέες γραμμές δικτύου μπορεί να γίνει ο τροφοδότης καλής ποιότητας νερού από την γεώτρηση Πολίτη όχι μόνον για το χωριό μας αλλά και για πολλά όμορα του δικού μας χωριά.
Συμπερασματικά έχουμε δυο γεωτρήσεις και τρεις δεξαμενές αποθήκευσης νερού και το καλοκαίρι ξεμένουμε συχνά από νερό. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!
Λ. Γκρέμισμα επικίνδυνης οικίας  
Κατά μήκος του κοινοτικού δρόμου προς την Εκκλησία και συγκεκριμένα απέναντι και διαγώνια από την οικία Κληρονόμων Σπύρου Μπούρα υπάρχει μια μισογκρεμισμένη οικία η οποία ανήκει στους κληρονόμους Δημητρίου Παναγιωτόπουλου. Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει ένας τεράστιος ευκάλυπτος ο οποίος καθίσταται επικίνδυνος λόγω του ύψους και του βάρους των κλαδιών του. Σε περίπτωση που κοπεί τμήμα ή ολόκληρος ο ευκάλυπτος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί ατύχημα. Και αυτό λόγω του ότι το συγκεκριμένο δέντρο είναι τόσο μεγάλο που πέφτοντας ολόκληρο ή τμήματα του θα φθάσουν στον κοινοτικό δρόμο με μεγάλη πιθανότητα να παρασύρουν και τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ  που βρίσκονται δίπλα από το οικόπεδο .Επίσης και ο τοίχος που περικλείει το οικόπεδο που βρίσκεται προς την πλευρά του κοινοτικού δρόμου έχει ήδη κλήση προς την πλευρά του δρόμου με πιθανότητα να γκρεμισθεί και να προκληθεί ατύχημα. Επειδή όπως προαναφέραμε το κτίσμα, ο εντός του οικοπέδου ευρισκόμενος ευκάλυπτος καθώς και ο μαντρότοιχος του οικοπέδου ιδιοκτησίας κληρονόμων Παναγιωτόπουλου είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους πεζούς και τα αυτοκίνητα γι’ αυτό ζητάμε να υποχρεωθούν οι συνιδιοκτήτες του προαναφερθέντος  κτίσματος εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να συντηρήσουν τον μαντρότοιχο να γκρεμίσουν το ετοιμόρροπο κτίσμα και να κόψουν τον ευκάλυπτο. Σε αντίθετη περίπτωση να αναλάβει ο Δήμος να προβεί στις ανάλογες ενέργειες .
Μ. Μεταφορά κολώνων ΔΕΗ
Υπάρχουν τρεις (3) κολώνες της ΔΕΗ οι οποίες βρίσκονται μέσα σε κοινοτικούς δρόμους του χωριού και οι οποίες πρέπει να μεταφερθούν. Συγκεκριμένα η πρώτη βρίσκεται μπροστά από την ιδιοκτησία κληρονόμων Δημ. Παναγιωτόπουλου, η δεύτερη μπροστά από την ιδιοκτησία Δήμητρας  Καποπούλου και η Τρίτη μπροστά από την ιδιοκτησία Γιάννη Ασπρούλη. Επίσης υπάρχει μία κολώνα μπροστά από την πλαϊνή είσοδο του σχολείου η οποία κλείνει την είσοδο και πρέπει και αυτή να μεταφερθεί.
Ν. Πολιτιστικές εκδηλώσεις  
Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Σύλλογός μας έχει καθιερώσει και πραγματοποιούσε μέχρι και το 2013 με επιτυχία τις παρακάτω εκδηλώσεις οι οποίες γίνονταν είτε στο καφενείο του χωριού είτε στις αίθουσες του δημοτικού σχολείου.
1.Κοπή πίττας -γιορτή παστού-τσιγγαρίδας -λουκάνικου .Η εκδήλωση γινόταν την περίοδο των απόκρεω.
2. Γιορτή βακαλάου. Γινόταν στις 6 Αυγούστου.
3. Γιορτή βραδιάς πάνω στη βελανιδιά. Μουσική βραδιά στο χώρο της παλιάς δεξαμενής που γινόταν τον Αύγουστο μήνα
4. Γιορτή ψιλοφάσουλου που πραγματοποιείτο τον μήνα Οκτώβριο.
5. Γιορτή λαλαγγίδας που πραγματοποιείτο αρχές Δεκεμβρίου και μέσα στην περίοδο της ελαιοσυγκομιδής
Οι παραπάνω εκδηλώσεις που πραγματοποιούντο ανελλιπώς μέχρι και το 2013 είχαν μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν σε αυτές συγχωριανοί και συντοπίτες από τα γύρω χωριά.
Ο τέως Δήμος Ανδανίας στήριξε στις προσπάθειές μας σε τρεις από τις παραπάνω εκδηλώσεις  καλύπτοντας σημαντικό μέρος των υλικών που απαιτήθηκαν για την υλοποίησή τους. Επίσης ο Δήμος Οιχαλίας την πρώτη χρονιά της σύστασής του μας κάλυψε την δαπάνη αγοράς σκευών και αναλωσίμων υλικών (Μαχαίρια ,πιρούνια, χαρτικά κ.λ.π). 
Ξ. Έκδοση περιοδικού
Με τίτλο <<το χωριό μας Κωνσταντίνοι Μεσσηνίας >>ο Σύλλογός μας εδώ και 27 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς περιοδικό ποικίλης ύλης καταγράφοντας και διασώζοντας την ιστορική, λαογραφική και εκκλησιαστική παράδοση του χωριού μας.
Κύριε Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα που απασχολούν το χωριό μας είναι και πολλά και δύσκολα. Το κατανοούμε ότι η λύση τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως εάν υπάρχει και πιστεύουμε ότι υπάρχει-καλή θέληση από την πλευρά σας μπορεί κάποια από αυτά να λυθούν άμεσα και κάποια να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου στα πλαίσια κάποιου προγράμματος ή στα πλαίσια του γενικότερου τεχνικού προγράμματος του Δήμου.
Για οποιαδήποτε συνεργασία, διευκρίνιση και πιθανή βοήθεια είμαστε στη διάθεσή σας
Με τη βεβαιότητα ότι θα σας έχουμε αρωγούς  και συμπαραστάτες  στην επίλυση των προαναφερθέντων αιτημάτων μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Με την ευκαιρία θα θέλαμε και εγγράφως να σας εκφράσουμε την πικρία μας για την γενικότερη στάση του τωρινού δημοτικού συμβουλίου στην μη ενημέρωσή μας όσον αφορά την εμπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής μας στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Οιχαλίας για το τρέχον έτος 2015. Εμείς όμως είτε σαν Σύλλογος Κωνσταντιναίων είτε ως μέλος γενικότερου οργάνου Συλλόγων της περιοχής μας θα εξακολουθήσουμε καλοπροαίρετα, με ενδιαφέρον με προτάσεις και αγάπη για τον τόπο μας να αγωνιζόμαστε για την προώθηση και την επίλυση είτε ειδικών προβλημάτων του χωριού μας είτε γενικότερων προβλημάτων της περιοχής μας. Ο αγώνας αυτός θα εξακολουθήσει να γίνεται μακριά από οποιουδήποτε τύπου ή μορφής κομματικές ή άλλες επιρροές. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας και μόνο για αυτά αγωνιούμε και στην προσπάθεια επίλυσης τους επικοινωνούμε, προτείνουμε, συζητάμε και ζητάμε την βοήθεια ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.   
                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ.ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ                                                  Κ.ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ 
ΤΗΛ:6977570947                                                 ΤΗΛ:6976373353                                                                              
                                 
                                                                                   




 

 





 









-Ο κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: