Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

«Την κορύφωση ενός μεθοδευμένου αδιεξόδου χρόνια τώρα, ώστε να παραδοθεί, χωρίς αντιδράσεις, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο», κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Γόντικας, στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 Κατηγόρησε ως «συνένοχες σ’ αυτό το αδιέξοδο τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεών τους που εναλλάσσονταν και τα στηρίγματά τους στις Νομαρχίες παλαιότερα, την Περιφέρεια και τους δήμους, αφού από κοινού οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του υπόλοιπου φάσματος του οπορτουνισμού, σπατάλησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για μελέτες χωρίς να κάνουν τίποτα για τη λύση του προβλήματος».
Ο κ. Γόντικας παρατήρησε, μεταξύ άλλων, πως «στις 1-7-2012 με απόφαση του Τατούλη έκλεισαν όλοι οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, με πρόσχημα τα πρόστιμα της ΕΕ, χωρίς να οριστεί χώρος απόθεσης των απορριμμάτων. Δύο χρόνια τώρα η Τρίπολη έχει κηρυχθεί τρεις φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού για μήνες χιλιάδες τόνοι σκουπίδια έμεναν στους δρόμους. Υποτίθεται ότι πήγαιναν στο ΧΥΤΑ στη Φυλή, τώρα όμως η Δούρου αρνείται και όπου πάει κάτι να κάνει ο Δήμος οι κάτοικοι ξεσηκώνονται (Αγιο Βασίλη, Θάνα, Τζίβα, Βαλτέτσι, Δόρυζα, Λεβίδι, κλπ)».
Εκτίμησε ότι με το διαγωνισμό για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ «το πιο πιθανό είναι το Μάη - Ιούνη η κατάσταση που επικρατεί στην Τρίπολη να γενικευτεί και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο».
Ο Ν. Γόντικας είπε ότι «η μόνη φιλολαϊκή λύση στα αδιέξοδα που διαμορφώνονται είναι: Να μην υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) μεταξύ Περιφέρειας και της ΤΕΡΝΑ.
 Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών σε όλα τα επίπεδα και χωρίς καμιά επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, που πρέπει να απαλλαγούν από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών και από άλλα πάσης φύσεως χαράτσια».
 Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015 17:22
Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Διαβάστε το άρθρο στην
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/59536-gontikas-skoupidia-adiexodo


Δεν υπάρχουν σχόλια: