Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Όλοι οι άλλοι, οι δήμαρχοι και οι μειοψηφίες του Περιφερειακού Συμβουλίου φταίνε για τα προβλήματα στη διαχείριση των σκουπιδιών, υποστήριξε προχθές στο Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Και παρακάλεσε την Περιφέρεια Αττικής να δεχθεί τους όγκους των σκουπιδιών που έχουν πνίξει την Τρίπολη. Μάλιστα, για να πείσει την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τη διαβεβαίωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ένδειξη αλληλεγγύης και έξω από κομματικά στερεότυπα, όταν ετοιμαστεί η δομή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα μπορούσε να ανταποδώσει τη βοήθεια στη Δυτική Αττική στο μέλλον αν υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα».
Στη συζήτηση που έγινε με αφορμή την επερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκου Γόντικα με θέμα "τα μέτρα για την επικίνδυνη για το λαό κατάσταση με τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης", υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του κ. Τατούλη και της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου με τον κ. Γόντικα, αλλά και με τους επικεφαλής των άλλων μειοψηφιών (Πατσαρίνο, Δέδε, Κάτσαρη, Λυμπεροπούλου). Οι μειοψηφίες ζήτησαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το σοβαρό θέμα των σκουπιδιών, αλλά η ηγεσία της Περιφέρειας απέρριψε το αίτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι μειοψηφίες βρίσκονται σε συνεννόηση για να ζητήσουν με υπογραφές των συμβούλων τους τη συζήτηση του θέματος στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο κ. Τατούλης υποστήριξε ότι η αρμοδιότητα της προσωρινής διαχείρισης ανήκει στους δήμους, σύμφωνα με το νόμο, «και για το λόγο αυτό άλλωστε τα ανταποδοτικά τέλη τα εισπράττουν οι δήμοι και όχι η Περιφέρεια». 
Σχετικά με την εξέλιξη του διεθνή διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ενημέρωσε ότι «ο πλήρης φάκελος του έργου βρίσκεται για τον προαπαιτούμενο έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ο οποίος αναμένεται πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σύμβαση με τον οριστικό ανάδοχο». 
Γ.Σ.Διαβάστε το άρθρο στην

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/54667-tatoylis-doyrou
Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: