Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015

ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΑ 15 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η καταγραφή των 15 πιο σημαντικών μονοπατιών του νομού πραγματοποιήθηκε από την γνωστή χαρτογραφική εταιρεία Road (nakas) σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας. Στο χάρτη (κλίμακας 1:120.000) αποτυπώνεται το σύνολο του νομού με λεπτομερή καταγραφή του οδικού δικτύου, όλων των οικισμών, σημείων ενδιαφέροντος και πλήθος άλλων στοιχείων (υψομετρικές καμπύλες, ζώνες προστασίας, παραλίες κ.λπ.).
Μεγάλη έμφαση δίνεται βέβαια στις πεζοπορικές - ορειβατικές διαδρομές όπου παρουσιάζονται σε χάρτες μεγαλύτερης κλίμακας (1:50.000, 1:25.000 και 1:20.000). Να σημειωθεί δε πως ο χάρτης είναι φτιαγμένος από αδιάβροχο υλικό το οποίο δεν σχίζεται. 
Επιπρόσθετα η έκδοση του χάρτη συνοδεύεται από ένθετο τεύχος όπου περιγράφονται αναλυτικά, στα ελληνικά και στα αγγλικά, οι 15 πεζοπορικές - ορειβατικές διαδρομές. Για κάθε μονοπάτι υπάρχει μια σύντομη παρουσίαση και στη συνέχεια ακολουθεί λεπτομερή περιγραφή της διαδρομής στην οποία περιλαμβάνονται ο βαθμός δυσκολίας, οι ώρες πορείας, η υψομετρική διαφορά και η βήμα προς βήμα παρουσίαση της διαδρομής.
Σε σχετική ανακοίνωση του Ορειβατικού Συλλόγου σημειώνεται μεταξύ άλλων: "Πιστεύουμε ότι τα μονοπάτια αποτελούν ένα κεφάλαιο ανεκτίμητης αξίας που εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που έχουν να κάνουν με την ορειβασία και την πεζοπορία, τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φύση. Η σημασία τους στην ανάπτυξη των ορεινών (και όχι μόνο) περιοχών είναι μεγάλη. Η έκδοση του πεζοπορικού χάρτη Μεσσηνίας αποτελεί ένα βήμα προς την ανάδειξη, και την προστασία των μονοπατιών του νομού μας".   
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 13:43
Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
 Διαβάστε το άρθρο στην

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/69242-xartis-simantika-monopatia-messinias

Δεν υπάρχουν σχόλια: