Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2014

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΩΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η πλέον κρίσιμη και ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 Το Σώμα κλήθηκε, στην έκτακτη συνεδρίαση, να αποφασίσει για το κλείσιμο ΧΑΔΑ με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και την υποβολή πρότασης στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για περιβαλλοντικές και άλλες αδειοδοτήσεις για το χώρο εγκατάστασης της μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που, ως μονόδρομος, επελέγη.
 Όπως τόνισε στην αρχική εισήγησή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, και ανέλυσε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η Ολοκληρωμένη Διαχείριση με Διαλογή στην Πηγή - Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος και Διαχείριση του τελικού υπολείμματος.
 Αυτό, άλλωστε, έχει αποφασίσει το Δ.Σ. Τριφυλίας από το 2012, ωστόσο έμεινε στα χαρτιά, με τον κ. Κατσίβελα να αφήνει ευθέως μομφές επειδή «δεν έτρεξε», τότε, ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα. Ζητούμενο, όμως, παρέμεινε επί ώρες, το πού τελικά θα εγκατασταθεί η ολική διαχείριση των απορριμμάτων.
 Πάντως, ο δήμαρχος από την αρχή ξεκαθάρισε πως με την κατάσταση ως είχε και τη διάθεση των απορριμμάτων οπουδήποτε, όλοι βολεύονταν, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να ξεβολευτούν και να πάρουν αποφάσεις!
 Σημειώνεται ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη και όλοι οι πολίτες υποστήριζαν πως στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν έπρεπε να υπάρχουν ούτε παρατάξεις, ούτε κόμματα, ούτε πρόσωπα, ούτε και τοπικισμοί. Όμως, δυστυχώς, στην Τριφυλία ακόμα υπάρχουν τέτοια κατάλοιπα του παρελθόντος, που την οδήγησαν να μην μπορεί να κάνει άλμα μεγαλύτερο απ’ τη φθορά της.
ΠΗΓΗ:ΘΑΡΡΟΣ 08/11/2014 20:20







Δεν υπάρχουν σχόλια: