Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014

Π. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: «ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ»

Κάλεσμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων
Η πλέον κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, αλλά και πλατύτερα των τελευταίων 20 και 30 ετών για θεσμικό όργανο ΟΤΑ στην Τριφυλία είναι η αποψινή, στις 7.00, με μοναδικό θέμα τη «Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Τριφυλίας»!
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας καλείται απόψε να συζητήσει για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων και να πάρει αποφάσεις τολμηρές και δεσμευτικές για όλους, για να κλείσουν ΧΑΔΑ στην Τριφυλία, αλλά και για το χώρο εγκατάστασης της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης!
 Τις δύο προηγούμενες μέρες, στα φύλλα του «Θ», σε εκτενή ρεπορτάζ, γράψαμε και περιγράψαμε την κατάσταση ως έχει, για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 22 Μαρτίου 2012 για Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων που έμεινε στα χαρτιά, και το «λουκέτο» που σίγουρα έρχεται στο Δήμο με τα πρόστιμα που θα επιβληθούν, όπως και τα 300 ευρώ στην καλύτερη και 900 ευρώ στη χειρότερη που θα χαρατσωθεί να πληρώσει κάθε ένας δημότης (για την ποινή άπαξ κατ’ έτος), εάν και εφόσον, στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι δε σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και δεν αναλογιστούν το τεράστιο βάρος των ευθυνών που έχουν απέναντι στους πολίτες, από τη θεσμική τους ιδιότητα, για τη λύση του προβλήματος!
 Με μια λιτή αλλά ουσιαστική δήλωση που παραχώρησε χθες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, περιέγραψε την κατάσταση, τους ορατούς κινδύνους, την κρισιμότητα της αποψινής συνεδρίασης και κάλεσε όλους τους συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
 Βεβαίως, στη δήλωσή του περιέχονται σαφέστατες αιχμές για την απελθούσα Δημοτική Αρχή, που ενώ από το 2012 είχε λάβει ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες και έκρυψε το πρόβλημα κάτω από τα σκουπίδια. Παράλληλα, θέλησε να κάνει κοινωνούς της κατάστασης όλους τους πολίτες, γνωρίζοντάς τους τι συμβαίνει και πού βρίσκεται σήμερα ο Δήμος. Προχωρώντας κι ένα βήμα πιο πέρα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα σηκώσει το βάρος των αποφάσεων (σ.σ. αποφάσεις που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ο ίδιος μονομερώς) και κάλεσε ευθέως τους δημοτικούς συμβούλους και τις δημοτικές παρατάξεις, με συνείδηση ότι υπηρετούν τον τριφυλιακό λαό, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!
Η δήλωση του δημάρχου Τριφυλίας έχει ως εξής: «Σήμερα, σας κάλεσα εδώ να ενημερώσουμε τον τριφυλιακό λαό για ένα πολύ μεγάλο θέμα, το οποίο έχει δημιουργηθεί, και βέβαια δε δημιουργήθηκε σήμερα, κουβαλάει την ιστορία του απ’ το 2011 και το 2012, οπότε και θα έπρεπε να είχαμε δείξει τόλμη και παρρησία να λύνουμε προβλήματα και όχι να τα αφήνουμε, να σκεπάζονται και σήμερα να τα αντιμετωπίζουμε με τη χειρότερη μορφή τους.
 Δύο (2) Δεκεμβρίου οριστικοποιούνται τα πρόστιμα τα οποία θα έχουν οι Δήμοι που έχουν ανεξέλεγκτους χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων (σ.σ. ΧΑΔΑ – χωματερές). Συνολικά υπάρχουν ενενήντα χωματερές και απ’ αυτές τις χωματερές, τρεις έχει ο Δήμος Τριφυλίας. Καταλαβαίνετε, και θέλω να ενημερώσετε τους συμπολίτες μας, ότι, εάν μείνουμε στατικοί σ’ αυτή την κατάσταση, τα πρόστιμα που θα πέσουνε στις 2 Δεκεμβρίου θα είναι τέτοια που δε θα μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει και θα καταρρεύσει αφ’ εαυτού. Αλλά μαζί με το Δήμο θα καταρρεύσει και η ίδια η κοινωνία. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και να τρέξουμε να προλάβουμε την ύπαρξη του Δήμου, αλλά και την καλύτερη προοπτική του. Έτσι, συγκάλεσα Δημοτικό Συμβούλιο για αύριο (σ.σ. σήμερα) το βράδυ, όπου θα πρέπει να πάρουμε πολύ τολμηρές αποφάσεις, που θα ’πρεπε να ληφθούν σε συντομότερο χρόνο και με πίστωση χρόνου. Και αυτή τη στιγμή, χρόνος δεν υπάρχει. Έτσι, αύριο (σ.σ. σήμερα) το βράδυ θα πρέπει ν’ αποφασίσουμε να κλείσουμε ΧΑΔΑ, όπως και να προσδιορίσουμε το χώρο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, την οποία οφείλαμε να έχουμε ξεκινήσει απ’ το 2012! Θα είναι, ίσως, η πιο σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή που κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρυφτεί πίσω απ’ το δάχτυλό του! Εγώ προσωπικά, θα σηκώσω όλο το βάρος των αποφάσεων και καλώ και όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με συνείδηση ότι υπηρετούμε τον τριφυλιακό λαό, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!». 
ΠΗΓΗ: ΘΑΡΡΟΣ  07/11/2014 18:12
Ηλίας  Γιαννόπουλος  


Δεν υπάρχουν σχόλια: