Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2014

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ -ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ

                                                                     Στοκχόλμη 9 Σεπτεμβρίου 2014
Προς ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Υπόψη κυρίας  Δημητρέα      

Αξιότιμη κυρία Δημητρέα,
Μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, επανέρχομαι στο θέμα που μας αφορά.
   Ονομάζομαι Μαργαρίτα Μέλμπεργκ και είμαι μεταφράστρια έργων Στρίντμπεργκ, Ίψεν και άλλων σκανδιναβών θεατρικών συγγραφέων στα ελληνικά. Μεταφράσεις μου έχουν παιχτεί σε θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου. (Στο διαδίκτυο, θα βρείτε όλα τα σχετικά στοιχεία, κατάλογο και ημερομηνίες μεταφράσεων και παραστάσεων).
Τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε με οικογένεια και φίλους Σουηδούς μια μικρή κοινότητα με τρία σπίτια σε εγκαταλελειμμένο ελαιώνα της παλιάς Καλλιρρόης με σκοπό να μείνουμε αλλά και να συμβάλλουμε στην διατήρηση του υπέροχου φυσικού περιβάλλοντος του τόπου.
Ωστόσο, από τον Σεπτέμβριο του 2013, έφτασε και σε μας η πληροφορία πως στον τόπο που επιλέξαμε για αγροτική και πολιτιστική δραστηριότητα επίκειται να κατασκευαστεί εργοστάσιο διαχείρισης επεξεργασίας απορριμμάτων  με ολέθριες επιπτώσεις για το περιβάλλον και τους κατοίκους! Τα ξέρετε και εσείς! Το γεγονός αυτό με οδήγησε σε κάποιες σκέψεις:
Πρόσφατα μετέφρασα για το ΘΟΚ (Θεατρικός οργανισμός Κύπρου) το σπουδαίο έργο του Ίψεν  Ένας εχθρός του λαού κι επειδή το έργο αναφέρεται ακριβώς στο θέμα της μόλυνσης του νερού και του περιβάλλοντος- είναι σαν να γράφτηκε τώρα για την Καλλιρρόη- θα ήθελα  να σας προτείνω να το ανεβάσετε στηρίζοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό «καλλιτεχνικό» τρόπο τον αγώνα των Επιτροπών για την ακύρωση του αποτρόπαιου έργου που σχεδίασε η ΤΕΡΝΑ. (Βλέπε ιστοσελίδα συλλόγου Κωνσταντιναίων syllogoskwnstantinaiwn.blogspot.com).
Προσφέρω την μετάφρασή και τα δικαιώματά μου και είμαι έτοιμη να συνεργαστώ στην δημιουργία κειμένου παράστασης και σε ό,τι άλλο χρειαστεί. (Αν η πρόταση σας ενδιαφέρει θα σας στείλω το έργο ηλεκτρονικά).
Με τιμή
Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Μορφωτική Σύμβουλος και Μεταφράστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: