Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2014

Η διαχείριση απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, με επίκεντρο το διαγωνισμό της Περιφέρειας, μετά από αίτημα των μειοψηφιών.
Αυτό συμφωνήθηκε και από την περιφερειακή αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου. Το θέμα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής" Δημήτρης Δολτσινιάδης, που στάθηκε στο θέμα των αντιδράσεων στην Καλλιρρόη κι έκανε λόγο για κίνδυνο καταστροφής του υδροφόρου ορίζοντα και για ανάγκη προστασίας του μεσσηνιακού ελαιόλαδου.
 Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ανέφερε ότι «ο διαγωνισμός έχει ελεγχθεί από 13 φορείς και από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος». Είπε πως «αναμένουμε τις αποφάσεις για τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί» και πρόσθεσε: «Αναμένουμε τη συμβασιοποίηση του έργου. Υπάρχουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα αποφασίσουν. Το έργο βρίσκεται σε φάση συμβασιοποίησης μετά την εγκριτική διαδικασία από το ΥΠΕΚΑ».
 Στη συζήτηση παρενέβη ο σύμβουλος της "Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Παναγιώτης Αλευράς και είπε πως είναι σοβαρό το θέμα. Η παρέμβασή του προκάλεσε την αντίδραση της κ. Νικολάκου, που πετάχτηκε και φωνάζοντας «ως τι μιλάει;» ζητούσε από τον πρόεδρο να τον σταματήσει. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Δέδες διευκρίνισε ότι ο κ. Αλευράς αναπτύσσει τη θέση της παράταξης.
 Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας παρατήρησε ότι «είναι όντως σοβαρό θέμα, και για την Τρίπολη που έχει μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια» και πρότεινε οι μειοψηφίες να το ζητήσουν ως τακτικό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση με υπογραφές.
 Σ’ αυτό συμφώνησαν τελικά ο σύμβουλος του συνδυασμού "Πελοπόννησος Πρώτα" Νίκος Πατσαρίνος, ο Π. Αλευράς και ο Δ. Δολτσινιάδης.
Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης 
ΠΗΓΗ
 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/46240-perifereiako

Δεν υπάρχουν σχόλια: