Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!


Συντοπίτισσες και συντοπίτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Οιχαλίας, σίγουρα  θα έχετε ενημερωθεί για το τι πάει να κάνει στην περιοχή μας η περιφέρεια Πελοποννήσου. Θέλει να μας φέρει τα σκουπίδια, όλης της Μεσσηνίας καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας,  στην Καλλιρρόη (300 μέτρα έξω από το χωριό). Θέλουν, η περιφέρεια και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ,να κάνουν εργοστάσιο, κέντρο καύσης και χωματερή(XYTY) για το 35% των σκουπιδιών. Θέλουν να κάνουν την περιοχή μας ένα απέραντο νεκροταφείο.
Τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη ή όπου αλλού στην άνω Μεσσηνία δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι ένα μεγάλο έγκλημα:

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ: Οι ρύποι, οι δυσοσμίες και οι κάθε είδους βρωμιές θα έχουν μεγάλη επίπτωση στην υγεία μας .
  ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ο αέρας αυτός για τον οποίο όλοι υπερηφανευόμαστε (ο καθαρός ,ο Κυπαρισσιώτικος, η Κυπαρισσία, ο Δυτικός ή όπως τον έλεγαν οι γιαγιάδες μας ο <<αουπανινός >>) που φυσάει κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και αναζωογονεί την περιοχή μας, θα ΜΟΛΥΝΘΕΙ παρά πολύ από τις βρωμιές, τα μολυσμένα αιωρούμενα σωματίδια και από τις κάθε είδους δυσοσμίες των σκουπιδιών και θα γίνει τόσο αποπνικτικός που θα παρακαλάμε να μην φυσάει καθόλου.
Το <<κλειστό>> της ευρύτερης περιοχής της Άνω Μεσσηνίας θα εγκλωβίζει όλες τις βρωμιές και του κάθε είδους ρύπους σε όλη την λεκάνη του Δήμου Οιχαλίας με αποτέλεσμα η υγιεινή, καθαρή και ευχάριστη μέχρι σήμερα ατμόσφαιρα μας να γεμίσει δηλητηριώδη αέρια και αναθυμιάσεις και να γίνει αποπνικτική και άκρως επικίνδυνη.
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ: Oι ρύποι, οι κάθε είδους βρωμιές, τα αιωρούμενα μολυσμένα σωματίδια και προπάντον οι τοξίνες των σκουπιδιών θα καταλήγουν στις καλλιέργειές μας(ελιές αμπέλια, κηπευτικά κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να κάνουν τα προϊόντα μας ακατάλληλα για κατανάλωση αλλά και για πώληση.
     ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ :Ας μην ξεχνάμε ότι Καλλιρρόη σημαίνει αυτή που έχει καλή ροή, που έχει άφθονα νερά(<<ποταμυίο κατά στόμα Καλλιροοιο>> Ομήρου Οδύσεια II). ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ <Καλλ(ι) +ρρους (ρους<ρεω).
     Τα άφθονα και καθαρά νερά της περιοχής μας που βρίσκονται σε σχετικά μικρό βάθος (γεμάτος ο τόπος πηγάδια και γεωτρήσεις ) θα μολυνθούν άμεσα από τις τοξίνες των σκουπιδιών (ταφή του 35%) και θα γίνουν παντελώς ακατάλληλα για πόσιμο αλλά και για πότισμα των καλλιεργειών και των ζώων.
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: Στην ευρύτερη περιοχή Καλλιρρόης –Πολίχνης –Κωνσταντίνων εντοπίστηκε από τον Παυσανία η θέση της Αρχαίας Ανδανίας και η πηγή των Καρνασίων Μυστηρίων. Στην είσοδο του ΙΝ των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του χωριού Κωνσταντίνοι είναι εντοιχισμένες δύο πλάκες που περιγράφουν με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο θα τελούνται τα μυστήρια της Αρχαίας Ανδανίας. 

Ο νεότερος αρχαιολόγος ΒΑΛΜΙΝ υποστηρίζει με πεποίθηση ότι η Αρχαία Ανδανία και το Καρνάσιον Άλσος βρίσκονταν στα χωριά Πολίχνη-Καλλιρρόη και στις πλαγιές των λόφων του χωριού Κωνσταντίνοι.
       Υπάρχουν επίσης στην περιοχή πολλά αρχαία και βυζαντινά μνημεία: Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κωνσταντίνων και Πολίχνης (το παλαιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Μεσσηνίας ). Ο Αρχαιολογικός χώρος της Πολίχνης που έχουν ήδη αρχίσει διερευνητικές τομές και εντοπίσθηκαν στοιχεία μεγάλου Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αναμένεται να ακολουθήσουν ανασκαφές. Η Ακρόπολη του Βασιλικού. Το κάστρο του Μήλα. Ο χώρος της Αρχαίας Μάλθης. Το λουτρό του Ελλαδάρχη Τιβέριου Κλαύδιου Κρισπιανού στην Καλλιρρόη. Ο Βυζαντινός Ναός της Βραχοπαναίτσας και αρκετά άλλα.
Όλα αυτά είναι πόλος έλξης πολλών αλλοδαπών σχολών ,τουριστών αλλοδαπών και ημεδαπών. 
       Με τα σκουπίδια δίπλα στους Αρχαιολογικούς χώρους θα σταματήσει η ανάπτυξη της περιοχής μας και θα έλθει ο μαρασμός της.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ: Στα 500 μέτρα σε ευθεία γραμμή δεσπόζει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, του Γέρου του Μωριά, θυμίζοντας στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής το μέρος που είδε το φως ο μεγάλος αυτός Έλληνας και πρωτεργάτης της ελευθερίας της πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό. Φανταστείτε τις εντυπώσεις των ξένων βλέποντας το άγαλμα του πνιγμένο στην βρώμα και στην αιθαλομίχλη των σκουπιδιών.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ: Θα καταστραφεί ο φυσικός πλούτος αφού για να γίνουν οι εγκαταστάσεις θα κοπούν δέντρα. Θα επιτρέψει τάχατες το Δασαρχείο να γίνει κάτι τέτοιο; την στιγμή μάλιστα που δεν επιτρέπει στο ΔΔ Κωνσταντίνων να ανοίξει ζώνη πυρασφαλείας 100 περίπου μέτρων και να συνδεθούν οι Κωνσταντίνοι με την Κααλιρρόη, με το αιτιολογικό ότι θα κοπούν πουρνάρια , ασφάκες και αφάνες .
  ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ :Πρόσφατα είδαμε στο διαδίκτυο χάρτες της περιοχής μας με γεωλογικά στοιχεία. Από αυτούς προκύπτει ότι υπάρχουν ρήγματα και ως εκ τούτου το έδαφος είναι ακατάλληλο για να δεχθεί βαριές εγκαταστάσεις και τόνους σκουπιδιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλους τόσους και περισσότερους πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε και να αντιδράσουμε.
-Για να μη γίνει σκουπιδότοπος η Καλλιρρόη και γενικά όλη η περιοχή μας 
-Για να διατηρήσουμε καθαρό τον αέρα και το νερό μας 
-Για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας 
-Για να μην καταστραφούν η υγεία μας , η περιουσία μας και η ζωή μας 
Όλοι στο πόδι για να μην γίνει το έγκλημα στην περιοχή μας   

Δεν υπάρχουν σχόλια: