Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 18/10/2013



Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές! Λόγω της ποσότητας των πληροφοριών και για την άμεση ενημέρωση αυτών που παρακολουθούν το θέμα, παραθέτουμε συννημένα τη τελευταία ενημέρωση απο site που παρέχουν τις σημαντικότερες πληροφορίες αυτές τις μέρες, πολλές φορές με αποκαλύψεις!
Σχολιασμός επί των εξελίξεων, έρχεται σύντομα! 
.......................

ΤΗΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΦΟΣΔΑ!

Για γέλια ήταν τελικά η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ με κυβερνητική εντολή όπου αποφασίστηκε την Δευτέρα στο Π.Σ να παραστεί η ανάδοχος εταιρία να παρουσιάσει το σκουπιδοεργοστάσιο...
Για να μην σας κουράζουμε και με λίγα λόγια προς το παρόν πρώτος στόχος είναι η Καλλιρρόη…
Πηγή :Dimotiko safari

.......................

ΥΠΕΚΑ: Τέλειωσε η συσκεψη των σκουπιδιών, χωρίς απάντηση για την Καλλιρρόη!

Θα συνεχιστούν οι πολιτικές… σκουπιδομαχίες!
Ολοκληρώθηκε η “διπλωματική” σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλοντος (ΥΠΕΚΑ) , χωρίς αναφορά για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη και γενικότερα στο Δήμο Οιχαλίας.
Ήταν μια σύσκεψη περισσότερο για την αναγκαιότητα του έργου και της καθυστέρησης της Ελλάδας να βρει λύσεις στο θεμα των χωματερών!
Φυσικά για τους κατοίκους της Οιχαλίας δεν ήταν ζητούμενο η σημερινή συσκεψη.
Ωστόσο ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, στην εκλογικη περιφέρεια του οποίου δεν θα υπάρχει εργοστάσιο η τόπος μεταφόρτωσης, ανακοίνωσε μετα την σύσκεψη την …περιγραφή της συζήτησης!
Έτσι όμως ανοίγει νεα σελίδα στο πρόβλημα μεταξύ κατοίκων και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενω παράλληλα στρέφει κάποιους να αποπροσανατολίσουν το πρόβλημα των κατοίκων και να το αναγάγουν σε πρόβλημα και διαμάχη της Γ. Γ  Ν. Γιαννακοπούλου με την Περιφέρεια!
Επειδή η Γιαννακοπούλου, είπε πως τάσσεται κατα της τοποθεσίας (Καλλιρρόη), η Περιφέρεια την επιπλήττει για το πως …ήξερε το που θα γίνει!
Φυσικά η χωροθέτηση ανακοινώθηκε απο τον κ. Τατούλη σε συνέντευξη.
Για τους κατοίκους όμως δεν ειναι το θεμα αν ειναι καλή η …ΜΠΕ!
Είναι, να μη γίνει το εργοστάσιο δίπλα στο σπίτι τους!

Σταθερές θέσεις για τα σκουπίδια χωρίς αναφορά για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη

ΠΗΓΗ: fare nrws.gr
.......................

Έριξε τους τόνους η Ν. Γιαννακοπούλου με ανακοίνωση που έδωσε μετά την σύσκεψη που έγινε για τα σκουπίδια στο ΥΠΕΚΑ , και αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.
Ωστόσο παραμένει στις θέσεις που έχει διατυπώσει, ενώ αναμένεται και σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια για το θέμα αυτό. Η ανακοίνωση της κ. Γιαννακοπούλου χωρίς να περιλαμβάνει την απόλυτη θέση που είχε εκφράσει για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη έχει ως εξής:
 “Παραμένω σταθερά προσηλωμένη στις θέσεις που έχω εκφράσει τόσο δημόσια όσο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής και τους φορείς του νομού μας.
Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στο σύνολό της είναι θεματοφύλακας για την τήρηση των αυστηρότερων περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων να είναι χρήσιμα και ωφέλιμα και όχι βλαπτικά και επικίνδυνα για το περιβάλλον και την κοινωνία.
Όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικά το έργο της Πελοποννήσου έχει την απόλυτη στήριξη τόσο της Κυβέρνησης όσο και του συνόλου της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Έχω επίσης τονίσει ότι όπως ο κάθε νομός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης των σκουπιδιών του, έτσι πρέπει να κάνει και η Μεσσηνία.
Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Η κυβέρνηση, το ΥΠΕΚΑ, η Περιφέρεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η κοινωνία πρέπει να είμαστε απολύτως ενωμένοι.
Οι μέχρι τώρα χειρισμοί του ζητήματος είτε με τη μυστικοπάθεια είτε με τις ατυχείς διαρροές κ.λ.π, έχουν οδηγήσει στην καθολική σχεδόν αντίδραση των κατοίκων της περιοχής της Οιχαλίας και όχι μόνο. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών και απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα στάδια, προκειμένου μέσα από την διαβούλευση, που θα ξεκινήσει άμεσα, να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ειδικά στο μείζον θέμα της χωροθέτησης του έργου, που πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή.
Γιατί κανένα έργο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά με το σύνολο της κοινωνίας απέναντί του.
Το ΥΠΕΚΑ από την μεριά του και στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του, θα διασφαλίσει απόλυτα η διαδικασία της διαβούλευσης, στην οποία θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να τοποθετηθούν υπεύθυνα, να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή και ουσιαστική.”


ΠΗΓΗ: fare nrws.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: