Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΤΟΥΛΗ 15.10.13 ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Έπειτα απο την χτεσινή του δέσμευση για επίσκεψη στην περιοχή της Καλλιρόης για να κάνει και ο ίδιος "αυτοψία", βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελλοπονήσου κ Τατούλης.   Οι κάτοκοι της Καλλιρόης και της ευρύτερης περιοχής τον υποδέχτηκαν με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, δηλώνοντας πάλι την πλήρη αντίθεση τους στη κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή τους. Ο κ Τατούλης συνομίλησε με τους κατοίκους και προσπάθησε να εξηγήσει την πορεία του σχεδιασμού, χωρίς να λείπουν και οι εντάσεις.
Αυτό που κρατάμε απο τη σημερινή κουβέντα και στάση του κ Περιφερειάρχη, είναι πως, αν δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες και οι κανονισμοί, δε χρειάζεται να προσφύγουν οι κάτοικοι στο Συμβούλειο της Επικρατείας, αλλά αυτό θα το κάνει η ίδια η Περιφέρεια!

Στο μεταξύ, με την ανακοίνωση του που εξέδωσε η ΝΟΔΕ της ΝΔ "Οχι σκουπίδια στην Καλλιρόη", ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδωσε σαφές μήνυμα σε κ. Τατούλη, ΤΕΡΝΑ και τον υπουργό περιβάλλοντος κ Μανιάτη για την εναντίωση του στο σχεδίο αυτό και την αναγκαιότητα εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων.

Τέλος, πρίν απο λίγο, σε δήλωση βόμβα στο κεντρικό δελτίο των εννιά στο κανάλι BEST, η κ Γιαννακοπούλου, πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και γγ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δήλωσε πως είναι απολύτως λάθος η χωροθέτηση στην Καλλιρόη και πως δε θα υπογράψει για να επιβεβαιώσει αυτη τη χωροθέτηση! Η κ Γιαννακοπούλου συμπλήρωσε πως η μέλετη πάσχει, αφού δεν έχει εναλλακτικές προτάσεις και πως η ΕΕ έχει δώσει σαφή οδηγία να ακολουθηθεί δίμηνη(!) διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής πρωτού γίνει η κατασκευή, για να είναι σίγουρο πως υπάρχει η κοινωνική αποδοχή πρωτού γίνει ένα τέτοιο έργο!

Η διαβούλεση όχι μόνο δεν έγινε, αλλα οι κκ υπεύθυνοι θέλησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων!
Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και όσο μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα, βρίσκουμε όλο και περισσότερους συμπαραστάτες με το μέρος μας!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθούμε!!


Μερικά link για περισσότερη ενημέρωση και με βίντεο απο το κεντρικό δελτίο με τις δηλώσεις της κ Γιαννακοπούλου παρακάτω:
http://www.best-tv.gr/enimerosi/politika/bombes-giannakopoulou-den-ipografei-tin-mpe-kai-bazei-telos-stin-ipothesi-kallirrois-1510/itemid-440
http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kyvernisi/item/29752-minyma-samara-skoupidoergostasio
http://www.best-tv.gr/enimerosi/koinonika/aitopsia-tatouli-stin-kallirroi-afise-anoixto-parathiro-logo-ton-kokkinon-grammon-1510/itemid-441
http://www.tharrosnews.gr/news/content/δεν-έπεισε-με-τις-απαντήσεις-του-τους-κατοίκους-για-το-σκουπιδοεργοστάσιο-o-πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: