Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΒΑΝΙ . ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΑ!!!!ΧΑ!!!!!ΧΑ!!!!!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ..

Ορυμαγδός αντιδράσεων για τον εσωτερικό δανεισμό στον οποίον προέβη η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τρέχουσες ανάγκες. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση αποφάσισε να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου και ΟΤΑ, κερδίζοντας 2 δισ. ευρώ.

Από το πρωί, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατακρίνει την κυβέρνηση, και την κατηγορεί για πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενέργεια. Επίσης, την ψέγει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές είχε επιτεθεί σε προηγούμενες κυβερνήσεις για τις ΠΝΠ που υπέγραφαν. Αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, όπως και η Ένωση Περιφερειών, καταδίκασαν την πράξη αυτή ως αντισυνταγματική, και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού αντιβαίνει στην αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δεσμεύσει κονδύλια από κωδικούς οι οποίοι έχουν μείνει αναξιοποίητοι. Από τα πολλά προγράμματα τα οποία θα έπρεπε να «τρέχουν» σε πολλούς δήμους και περιφέρειες, και για τα οποία έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση, ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό υλοποιείται. Για τα περισσότερα από αυτά τα κονδύλια, υπάρχει αδυναμία απορρόφησής τους. Οπότε, πρόκειται για χρήμα αναξιοποίητο. Και σε αυτή την περίπτωση, που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταθεί στα πόδια της ώστε να διαπραγματευτεί στο δύσκολο περιβάλλον των εταίρων που μονίμως την περιμένουν στη γωνία, το χρήμα αυτό είναι χρήσιμο.
Από την άλλη πλευρά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ανακοίνωσή της, και κόντρα στον λαϊκισμό των υπόλοιπων φορέων της χώρας που έσπευσαν να κάνουν λόγο για απλήρωτους υπαλλήλους και συνεργάτες, δήλωσε τη στήριξή της στην κυβέρνηση. Και τούτο επειδή δεν έχει αναξιοποίητα κονδύλια ή εκκρεμείς κωδικούς. Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια να υλοποιηθεί το 100% των έργων που έχει αναλάβει, να απορροφήσει ό,τι περισσότερο μπορεί για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.
Ωστόσο, πέρα από αυτό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζει την τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης να σταθεί η χώρα στα πόδια της, ενώ κάνει λόγο για «θορυβώδεις» αντιδράσεις εκ μέρους ορισμένων θεσμικών εκπροσώπων, που εξυπηρετούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε μικροπολιτικά συμφέροντα. Και καταλήγει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία αποτυχίας, και ότι θα λογοδοτήσει στους πολίτες.
Συμπερασματικά, αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει να τιμήσει την αυτοτέλειά της, πρέπει να φροντίζει να ξεπερνά τα όποια προβλήματα και να αξιοποιεί τα κονδύλια που φθάνουν στα χέρια της, προς όφελος των πολιτών. Επίσης, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, προέχει η στήριξη στις κυβερνητικές επιλογές, σε ένα πνεύμα ομόνοιας και συναίνεσης. Αρκετά μας υπονομεύουν οι απ' έξω, ας μην τρώμε το κεφάλι μας και από μέσα...
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, παρά το γεγονός ότι συχνά κοντράρεται με την κυβέρνηση, και παρά τις αιχμηρές δηλώσεις του κατά καιρούς, αναγνωρίζει την προσπάθεια που καταβάλει το κυβερνητικό επιτελείο και προβαίνει σε εσωτερικό δανεισμό, για να αποφύγει, σε αυτή την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, τον εξωτερικό δανεισμό.

 Απρίλιος 21, 2015 - 14:32
ΠΗΓΗ;arcadiaportalgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: