Σάββατο, Απριλίου 18, 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΖΗΤΑΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ

Να παρουσιάσει την πρότασή της για τη διαχείριση των σκουπιδιών κάλεσε ξανά χθες την κυβέρνηση, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Κι εκτίμησε ότι τα πρόστιμα για τα σκουπίδια πρέπει να τα πληρώσει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο κ. Νίκας επεσήμανε πως «άμεσα απαιτείται η έκφραση της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης, για να γίνει σύγκριση με τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Επανέλαβε ότι ο ίδιος έχει «διαφορετική προσέγγιση από τον περιφερειάρχη στο θέμα των απορριμμάτων» και παρατήρησε πως περιμένει «και από την κυβέρνηση να υπάρξει μια θέση: και έχει περάσει αρκετός καιρός γι’ αυτό». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εκτός από το διαγωνισμό της Περιφέρειας δεν υπάρχει κάτι άλλο για να το συγκρίνουμε».
Απαντώντας σε ερώτησή μας για ευθύνες δημάρχων, είπε ότι «ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες δημάρχων που προτιμούν να ρίχνουν τα σκουπίδια στις χωματερές». Και "φωτογράφισε" δήμαρχο «που έχει άδεια, που του έχουν παραχωρηθεί μηχανήματα, αλλά δεν προχωράει τη διαχείριση».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας υποστήριξε ότι «τα πρόστιμα πρέπει να τα πληρώσει η κυβέρνηση και να ελέγξει και δήμους», διευκρινίζοντας: «Και αν είναι να πληρώσουν και οι δήμοι, δεν μπορούμε να μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι».
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 20:27
 Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης
Διαβάστε το άρθρο στην

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/61641-skoupidia-nikas

Δεν υπάρχουν σχόλια: