Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Στα πλαίσια της μέχρι σήμερα ενημέρωσης έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα μας κατά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιεύματα εφημερίδων, υπομνήματα με σχόλια και απόψεις συντοπιτών και φίλων του Συλλόγου τα οποία σχετίζονται με το κοινό και μεγάλο για την περιοχή μας πρόβλημα της σχεδιαζόμενης και προωθούμενης κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη. Όπως έχει τονισθεί κατ΄ επανάληψη το πρόβλημα είναι κοινό και ενωμένοι όλοι σαν μια γροθιά έχουμε δώσει και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κοινό αγώνα για την αποτροπή του σχεδιαζόμενου εγκλήματος. Μέχρι σήμερα όλες οι καταχωρήσεις στην σελίδα μας είναι επώνυμες και στα όποια δημοσιεύματα έχουν καταχωρηθεί αναφέρονται και οι πηγές από τις οποίες προέρχονται.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα μας υπόμνημα προς την ΕΥΠΕ του περιφερειακού συμβούλου Σωτήρη Παναγιωτόπουλου στα πλαίσια της διαβούλευσης για τη Μ.Π.Ε. του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ». Στο καταχωρηθέν υπόμνημα υπήρξε σχόλιο ανώνυμου  το οποίο για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύσαμε. Όμως θεωρούμε ότι η δημοσίευση θέσεων και απόψεων πρέπει να δίνεται σε ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό που λένε και όχι σε αυτούς που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία. Στη βάση αυτή είναι η τελευταία φορά που δημοσιοποιείται ανώνυμο σχόλιο από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

Χθες 24 Φεβρουαρίου λάβαμε στο mail του Συλλόγου μας απαντητική επιστολή στο σχόλιο του ανώνυμου αναγνώστη της σελίδας μας, την οποία επίσης για λόγους δεοντολογίας καταχωρούμε στην σελίδα του Συλλόγου μας.

……………………………………………………………………………………….....

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Η κακοήθεια προφανώς δεν έχει ηθικά και λογικά όρια, ιδιαίτερα μάλιστα όταν κρύπτεται υπό τον μανδύα της ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με όσα αναφέρονται στη συγκεκριμένη καταχώριση, η οποία στοχεύει να με συκοφαντήσει, ιδίως σε εκείνους που είναι φυσικό να μην γνωρίζουν τις διαδικασίες που τηρήθηκαν και τηρούνται σε όλες τις φάσεις του σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, και ιδίως στη φάση της εκπόνησης και δημοσιοποίησης της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  
Η αμφισβήτηση από εμένα της συγκεκριμένης καταστροφικής για τον τόπο μας επιλογής, από τη στιγμή που αυτή έγινε γνωστή μέσα από την κατατεθείσα Μ.Π.Ε., ήταν, είναι και θα είναι διαρκής και αταλάντευτη διότι δεν έχω ουδεμία σχέση με συμφέροντα. Πάνω απ’ όλα για μένα είναι το συμφέρον του τόπου μου.
Το Υπόμνημά μου κατατέθηκε – τολμώ να πω ότι είναι ίσως το πιο εμπεριστατωμένο, επεξεργασμένο και λεπτομερές ατομικό υπόμνημα – στην Ε.Υ.Π.Ε. μετά τη δημοσιοποίηση της Μ.Π.Ε. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε το σύνολο των αντιτιθέμενων απόψεων και σχετικών μελετών. Στηρίζεται επιστημονικά, πέρα από τις προσωπικές μου απόψεις, στις μελέτες που παρουσιάστηκαν στο Π.Σ. για τον καταστροφικό και παράνομο χαρακτήρα της συγκεκριμένης επιλογής.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο Υπόμνημα, όπως και όλα τα υπόλοιπα εξετάζονται αυτή την περίοδο από την Ε.Υ.Π.Ε. και δεν τέθηκε από κανέναν και ποτέ - παρά μόνον από όσους ειδικεύονται στη συκοφαντία και παραπληροφόρηση - θέμα εκπροθέσμου. Κατατέθηκε, άλλωστε στην Ε.Υ.Π.Ε. στις 29/01/2014 (αρ. πρωτ. 170461/29-01-14), δηλαδή ακόμη και εντός της προθεσμίας που είχε θέσει το Π.Σ. για την ίδια τη διαβούλευση που ήταν η 4/2/2014, σε κάθε δε περίπτωση απεστάλη στην Ε.Υ.Π.Ε. πολύ πριν αυτή λάβει την τελική απόφαση της και μάλιστα πολύ πριν και από την αποστολή του φακέλου της δημοσιοποίησης από το Π.Σ. στην Ε.Υ.Π.Ε.
Συνιστώ σε όλους να μελετήσουν συνολικά το Υπόμνημά μου, όπου καταγράφονται με σαφήνεια και καθαρότητα οι απόψεις μου για τον απολύτως λανθασμένο χαρακτήρα της επίμαχης επιλογής. Η εμπρόθετη και εσκεμμένη  απομόνωση φράσεων – γνωστή άλλωστε κακοήθης πρακτική - από ένα πολυσέλιδο και συνεκτικό κείμενο το μόνο βεβαίως που εξυπηρετεί είναι η συκοφαντία και παραπληροφόρηση.
Και μια παράκληση: η τυχόν απάντηση στα όσα εδώ αναφέρονται να είναι επώνυμη,  σε κάθε περίπτωση δηλώνω προς τους πολίτες ότι  η ανώνυμη εσκεμμένη «λάσπη» δεν πρόκειται να πτοήσει τον αγώνα που κάνω για την ανατροπή της συγκεκριμένης καταστροφικής επιλογής.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση,
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Κε Πρόεδρε του Συλλόγου,
με μεγάλη λύπη διάβασα τα αναγραφόμενα στην απάντηση του Κου Παναγιωτόπουλου. Λύπη, γιατί διαπιστώνω για άλλη μια φορά, ότι οι ασχολούμενοι με την πολιτική αρκούνται στις μεγαλοστομίες της προσφοράς τους. Λύπη γιατί στη θέση που βρίσκομαι μπορώ και βλέπω την εκμετάλλευση του θέματος των απορριμμάτων στην περιοχή σας από ανθρώπους που έχουν ως μοναδικό στόχο τα προσωπικά πολιτικά και οικονομικά οφέλη.
Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας επιτρέψτε μου να διατηρήσω την ανωνυμία μου ,αλλά να εξηγήσω σε εσάς τον λόγο. Γνωρίζω από κοντά το πολιτικό σύστημα της Μεσσηνίας, του Κου Παναγιωτόπουλου, του Κου Δράκου και των υπηρετούντων σε αυτό. Βρίσκομαι και εργάζομαι στο εξωτερικό μακριά από την κατάρρευση των αξιών στις οποίες οδήγησε το σύστημα αυτό. Σε θέση εργασίας που παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτές και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του θέματος των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Και πιστέψτε με, όσοι ασχολούνται με το θέμα αυτό έχουν μόνο ένα μέλημα. Το προσωπικό όφελος. Άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό, που μεταφράζεται σε οικονομικό όφελος, άλλοι σε μικρότερο βαθμό που μεταφράζεται σε πολιτικό όφελος και άλλοι και στα δύο. Βασικός στόχος που προσπαθούν να επιτύχουν είναι η είσπραξη των 68.000.000 ευρώ που βρίσκονται διαθέσιμα στο ΕΣΠΑ (αλλά προσοχή! δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΕ) . Το ποσό της επιχορήγησης πρέπει να ισοδυναμεί με το 45% περίπου του συνολικού κόστους του έργου. Για το λόγο αυτό «προσδιορίστηκε» το κόστος του έργου στα 152.000.000 ευρώ. Όλο το «στήσιμο» του έργου έγινε με στόχο την είσπραξη της επιδότησης. Και δυστυχώς αδιαφορώντας για τις περιοχές που θα υποστούν τις συνέπειες των έργων αυτών.
Η προχειρότητα με την οποία έχουν σχεδιαστεί οι μονάδες, η ανυπαρξία μέτρων πρόληψης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, και κυρίως η παραβίαση ουσιωδών οδηγιών της ΕΕ, καταδεικνύουν ότι μοναδικός στόχος είναι το οικονομικό όφελος των εμπλεκομένων. Και δυστυχώς εμπλεκόμενοι στο έργο αυτό είναι πολλοί. Το πολιτικό σύστημα υπηρετεί τον στόχο αυτό. Γιατί έχει λαμβάνειν…. οι υψηλόβαθμοι οικονομικά οφέλη και οι χαμηλόβαθμοι πολιτικά. Γνωρίζετε την ιεραρχία και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.
Γνωρίζω τις υπέροχες ομορφιές της περιοχής σας και έχω νιώσει τη «ζεστασιά» των κατοίκων της περιοχής. Είναι έγκλημα ότι σχεδιάζεται για την περιοχή σας, και χαίρομαι για την μαχητικότητα σας. Το έργο έχει μόνο αδύνατα σημεία. Εάν τα προβάλλετε και τα καταγγείλετε θα πετύχετε την ακύρωση του.
Θα ήθελα από καρδιάς να βοηθήσω στον αγώνα σας, και πιστέψτε με ότι στο βαθμό που μπορώ να παρέμβω το κάνω ήδη.
Τίποτα δεν έχει εγκριθεί. Ακόμα και αν για το έργο εκδοθεί Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, η εκταμίευση των χρημάτων είναι δύσκολη. Εάν μπορώ να σας συμβουλέψω, εστιάστε στο θέμα αυτό.
Με εκτίμηση προς το πρόσωπό σας,
Ανώνυμος συμπαραστάτης σας, γιατί δεν προσδοκώ οφέλη…..