Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2014

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΙΝΑΚΑ –ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

         Από τους εκπροσώπους των Συλλόγων:
        -«ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΙΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
         -«ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ- Ο ΆΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»
        -«ΠΟΛΙΧΝΑΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ»
        -«ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΜΕΛΙΓΑΛΕΩΝ»
       -«ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
            
               Υποβλήθηκε προς την ΕΥΠΕ, πίνακας με υπογραφές κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Οιχαλίας με το παρακάτω συνοδευτικό έγγραφο το οποίο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 17078/12-2-2014
…………………………………………………………………………………………………………………………
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  (Ε.Υ.ΠΕ)
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Τμήμα Β΄

Κοινοποίηση- Υποβολή πίνακα/καταλόγου υπογραφών των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Καλλιρρόης, Κωνσταντίνων, Πολίχνης, Βασιλικού, Στενυκλάρου, Μελιγαλά, Ψαριού, Νεοχωρίου, Μαγούλα, Ζευγολατιού, Μερόπης, Τσουκαλέικων, Δεσσύλα, Ανθούσας, Κάστρου, Φίλια, Μαντζαρίου, Αλλαγής κ.α. ευρισκομένων σε μικρή μεταξύ τους απόσταση, στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και ειδικότερα του Δήμου Οιχαλίας, της Δημοτικής Ενότητας Μελιγαλά, Νομού Μεσσηνίας.

*******

Υποβάλλουμε συνημμένως, (φύλλα 49) απλό, ακριβές, φωτοτυπικό αντίγραφο από το πρωτότυπο, πίνακα-καταλόγου υπογραφών των κατοίκων, των δημοτικών διαμερισμάτων Καλλιρρόης, Κωνσταντίνων, Πολίχνης, Βασιλικού, Στενυκλάρου, Μελιγαλά, Ψαριού, Νεοχωρίου, Μαγούλα, Ζευγολατιού, Μερόπης, Τσουκαλέικων, Δεσσύλα, Ανθούσας, Κάστρου, Φίλια, Μαντζαρίου, Αλλαγής κ.α. ευρισκομένων σε μικρή μεταξύ τους απόσταση, στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και ειδικότερα του Δήμου Οιχαλίας, της Δημοτικής Ενότητας Μελιγαλά, Νομού Μεσσηνίας, για δική σας ενημέρωση και ενέργειές σας και προκειμένου να δηλωθεί η αντίθεσή μας στη χωροθέτηση μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων-χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ), στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και ειδικότερα του Δήμου Οιχαλίας, της Δημοτικής Ενότητας Μελιγαλά, Νομού Μεσσηνίας στον οικισμό «Καλλιρρόης», θέση «Όνι», μεταξύ των οικισμών «Βασιλικού», «Πολίχνης», «Κωνσταντίνων», «Σούλι», «Μίλα», «Κάστρο», «Στενυκλάρου», «Ζευγολατιού» κ.α.». σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), που εκπονήθηκε από την εταιρεία ENVIROPLAN A.E., για λογαριασμό της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ στο πλαίσιο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», περιοχή ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη και καλλιεργήσιμη. Η ανωτέρω επιλογή θέσης κρίνεται άκρως επιβλαβής για εμάς τους κατοίκους, ήτοι για την υγεία μας, τις καλλιέργειες και την εν γένει παραγωγή μας, τα οικόσιτα ζώα, τα ύδατα της περιοχής μας, το φυσικό και το πολιτιστικό περιβάλλον, γεγονός αναμφισβήτητο, αφού η ανωτέρω χωροθέτηση τοποθετείται, επί της ουσίας «εντός» του χωρίου Καλλιρρόη, σε απόσταση 300 μέτρων από το τελευταίο σπίτι του χωριού, πλησίον ενεργών γεωτρήσεων.

Αθήνα, 12.02.2014.
Μετά τιμής,

1.       Σύλλογος «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΙΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», που εδρεύει στην Αθήνα (Σταδίου 60) και εκπροσωπείται νόμιμα.
2.       Σύλλογος «ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ- Ο ΆΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» που εδρεύει στην Αθήνα (Σοφοκλέους 5) και εκπροσωπείται νόμιμα.
3.       Σύλλογος «ΠΟΛΙΧΝΑΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ» που εδρεύει στην Πολίχνη Μεσσηνίας και εκπροσωπείται νόμιμα.
4.       Σύλλογος «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΜΕΛΙΓΑΛΕΩΝ» που εδρεύει στην Αθήνα (Κουμουνδούρου 37) και εκπροσωπείται νόμιμα.

5.     Σύλλογος «ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» που εδρεύει στην Αθήνα (Κουμουνδούρου 37) και εκπροσωπείται νόμιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: