Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

ΕΝΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ:ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Για δεύτερη φορά, το βράδυ του Σαββάτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, καταψήφισε τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2016, με ψήφους 14 - 12.
Σε μια συνεδρίαση με έντονες αντιπαραθέσεις, με καταγγελίες, με αποκάλυψη για απειλές κατά δημοτικού συμβούλου και φωνές με ύβρεις από δημότη που αποβλήθηκε από την αίθουσα,   τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι σύμβουλοι των μειοψηφιών  και οι 4 σύμβουλοι - πρώην στελέχη της δημοτικής αρχής που ανεξαρτητοποιήθηκαν. 
 Ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος που σφυροκοπήθηκε από αρκετούς συμβούλους, ενώ υπήρξε και προτροπή να παραιτηθεί για να διευκολύνει το δήμο και τον τόπο, απάντησε πως είναι κατηγορούμενος, δεν είναι ένοχος και δήλωσε ότι «αν δεν καταδικαστείς, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα». Για την καταγγελία εργολάβου για παρεμβάσεις του σε δημοπρασία συντήρησης φωτισμού, είπε ότι «αν αυτά που γράφονται δεν είναι ορθά, ο νόμος λειτουργεί. Το σχετικό κείμενο το έχω δώσει στο δικηγόρο μου». Για το ότι δεν έχει τη δεδηλωμένη, ανέφερε πως «εδώ είναι Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι Βουλή των Ελλήνων. Αλλο ναύτης και άλλο καντηλανάφτης». Είπε, ακόμα, ότι «έχω μάθει να παλεύω έντιμα και δίκαια και με το κεφάλι ψηλά». Για τη λέξη "προδότης" που ανέφερε σύμβουλος, δήλωσε πως «είναι κατάντημα για το Δημοτικό Συμβούλιο». Για ατασθαλίες που έγιναν καταγγελίες, απάντησε ότι «δουλεύουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια. Αυτό που ειπώθηκε για ρουσφετολογικές πράξεις από μας, δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Τα ρουσφέτια ανήκουν στην τουρκοκρατία, σε αλλοτινές εποχές. Οταν γεννήθηκα εγώ, δεν υπήρχαν ρουσφέτια».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Στάθης Μαργαρίτης, πρώην αντιδήμαρχος, μίλησε για επιτηδευμένη αγανάκτηση, για προβοκάτσια (από δημότη που φώναζε και αποβλήθηκε από την αίθουσα από τον πρόεδρο Σπύρο Αδαμόπουλο). Παρατήρησε ότι «όλο αυτό το διάστημα έχω δεχθεί απειλές» και ευχαρίστησε την Αστυνομία που τον έχει προφυλάξει. Είπε πως ο «προϋπολογισμός είναι απόλυτα ρουσφετολογικός, σκανδαλώδης. Δε θέλω να είμαι προδότης». Στις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν, διευκρίνισε ότι «δεν είναι δημοτικός σύμβουλος αυτός που με απείλησε».

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώτα Γεωργακοπούλου δήλωσε «πώς να ψηφίσουμε όταν βλέπουμε πρωτοσέλιδο με καταγγελία για αναθέσεις». Απευθυνόμενη στο δήμαρχο, είπε ότι «δεν έχετε την πλειοψηφία αυτή τη στιγμή» κι εξέφρασε τη διαφωνία της με τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, εκτιμώντας πως είναι άνισα μοιρασμένος.
Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Σακελλαριάδης κατηγόρησε το δήμαρχο για μυστικοπάθεια, αδιαφάνεια και εμπαιγμό και μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Είστε αυτοκράτορας, λειτουργείς αυτοκρατορικά; Λέει καλά το ποίημά του ο δήμαρχος».
Ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας  Δημητρακόπουλος, απευθυνόμενος στο δήμαρχο, είπε πως «ο μόνος τρόπος για να προσφέρετε στον τόπο, είναι η παραίτηση» και τον προέτρεψε να παραιτηθεί για να διευκολύνει τον τόπο, όπως διευκόλυνε με τις παραιτήσεις του την ΕΠΣ Μεσσηνίας και την ΕΠΟ. Δήλωσε, ακόμα, ότι «ο προηγούμενος βίος του δημάρχου δε μας εγγυάται ότι δε θα υπάρξουν απευθείας αναθέσεις και κατεπείγον».
 Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Ρεϊτζόπουλος επεσήμανε ότι «είναι πλασματικός και ελλειμματικός ο προϋπολογισμός. Αντιλαϊκός, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει ο κόσμος». Κι επέκρινε τη δημοτική αρχή, που στηρίζει τις πολιτικές των κυβερνήσεων με τις οποίες το κράτος χρωστάει στην αυτοδιοίκηση.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ηλίας Ντονάς έθεσε δύο όρους στο δήμαρχο, για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό την επόμενη φορά: να κόψει την αντιμισθία σε πρόεδρο και αντιπρόεδρο των δύο Νομικών Προσώπων του δήμου 
και να υπάρξουν υπηρεσιακές εισηγήσεις - διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπάρξουν κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις.
 Ο ανεξάρτητος σύμβουλος - πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος έκανε καταγγελία για αντιδήμαρχο που διόρισε στο δήμο το παιδί του.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ηλιόπουλος απάντησε ότι έβαλε το γιο του σκουπιδιάρη και στην πυρασφάλεια για 2 μήνες, για να βγάλει χαρτζιλίκι που είναι φοιτητής. Και δήλωσε πως «δέχομαι ότι έσφαλα και ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση της θέσης μου».
Ο σύμβουλος Δημήτρης Κόνιαρης κατηγόρησε το δήμαρχο ότι «λειτουργεί ως Καίσαρας, ως ενός ανδρός αρχή», υπενθύμισε πως κατηγορείται για υποθέσεις στο ποδόσφαιρο και δήλωσε «έχετε χάσει τη δεδηλωμένη, δε θα βρείτε σε μας δεκανίκια».
Όσον αφορά το δημότη που αποβλήθηκε, μιλούσε και διέκοπτε και τελικά φώναζε πως «θέλουν να ρίξουν το Σταθόπουλο και ράβουν κουστούμι για να γίνουν δήμαρχοι», (εννοώντας το Στ.  Μαργαρίτη) και κατά την αποβολή του απηύθυνε το χαρακτηρισμό "ρετάλια".
ΠΗΓΗ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης
https://www.youtube.com/watch?v=kobP8Gu5O8g

https://www.youtube.com/watch?v=XrCxyqHNlUA

Δεν υπάρχουν σχόλια: