Σάββατο, Μαΐου 23, 2015

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΕΟΣΤΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Ο φετινός εορτασμός των προστατών μας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης συνέπεσε με τον εορτασμό της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Και οι δυο εορτές εορτάστηκαν στο χωριό μας με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα.
Την παραμονή της εορτής έγινε από γυναίκες ο στολισμός των εικόνων των Αγίων μας καθώς και της εκκλησίας.
Του μεγάλου Εσπερινού προέστη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διαβολιτσίου οικονόμος πατέρας Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος πλαισιούμενος από τον ιερέα μας πατέρα Κυριάκο Αντωνόπουλο. Έψαλε ο πρωτοψάλτης συγχωριανός μας Βασίλειος Αναστ.Μανιμάνης.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσαν συλλειτουργούντες οι ιερείς Κυριάκος Αντωνόπουλος ,Αθανάσιος Οικονομόπουλος και Χρήστος Γιαλαμάς .Έψαλαν ο Συμβολαιογράφος Μελιγαλά Ιωάννης Μαλαπάνης και ο συγχωριανός μας από μητέρα Δημοσθένης Παυλόπουλος . Την παρακολούθησαν με κατάνυξη και ψυχική ανάταση οι συγχωριανοί μας και πολλοί συντοπίτες από τα γύρω χωριά.
Κατά την διάρκεια της Θείας λειτουργίας εψάλει αρτοκλασία ,προσφορά του Συλλόγου, υπέρ υγείας των απανταχού Κωνσταντιναίων , των οικογενειών τους ,των φίλων τους και όλων των παρευρισκομένων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η περιφορά της εικόνας των Αγίων μας και εψάλησαν δεήσεις υπέρ υγείας όλων.
Με το μοίρασμα του αντίδωρου προσφέρθηκαν σε όλους ως ευλογία εικονίτσες της Αναλήψεως και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και άνθη από τον επιτάφιο.
Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Πάρεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστούν και από αυτή τη θέση:
Τον Αρχιερατικό Επίτροπο Διαβολιτσίου οικονόμο πατέρα Κωνσταντίνο Ανδριόπουλο και τους πατέρες Κυριάκο Αντωνόπουλο ,Αθανάσιο Οικονομόπουλο και Χρήστο Γιαλαμά για την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας και για τις ευχές και δεήσεις τους υπέρ υγείας που απηύθυναν στον Πανάγαθο Κύριο για όλους τους Κωνσταντιναίους <<ευλογώντας και αγιάζοντας ημάς >>. Τους αντευχώμεθα ο Πανάγαθος Κύριος μας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και των εορταζόντων Αγίων μας , να τους χαρίζει <<πολλά τα  έτη>>.
-Τους ιεροψάλτες Βασίλειο Μανιμάνη, Ιωάννη Μαλαπάνη και Δημοσθένη Παυλόπουλο για την θετική συμβολή τους στην τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας αντίστοιχα.
-Όλους όσους παραβρέθηκαν στην εορτή και συνετέλεσαν στην επιτυχία της
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Κωνσταντιναίοι και οι συντοπίτες ήπιαν το καφεδάκι τους στο καφενείο του χωριού μας και στη συνέχεια παρέες-παρέες μαζί με τους ιερείς έφαγαν την παραδοσιακή γουρνοπούλα και απόλαυσαν την κρύα μπύρα τους ή το τσιπουράκι τους.
Όλοι έζησαν όμορφες στιγμές μέσα σε εορταστικό κλίμα που θυμίζει παλιές ωραίες και αξέχαστες εποχές     

    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια μας πολλά συγχωριανοί, και του χρόνου πάλι να εορτάσουμε την μνήμη των αγίων μας, και προστατών του χωριού μας.
Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος.