Κυριακή, Ιουλίου 13, 2014

MIA ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Με πανηγυρικό τρόπο ανακοινώθηκε στις 8 Ιουλίου, τόσο από το ΥΠΕΚΑ όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντολογικών Όρων του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου, με την Σύμπραξη Δημοσίου  και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ).
Η απόφαση αυτή είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση λαμβανομένου υπόψη ότι σε υπηρεσιακό επίπεδο υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς την ολοκλήρωση των στοιχείων του φακέλου της ΜΠΕ που έχει κατατεθεί από την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία ΤΕΡΝΑ. Επίσης  βρίσκεται σε εξέλιξη μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την διερεύνηση της εγκυρότητας εγγράφου βάσει του οποίου δόθηκε θετική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου πάνω στη συγκεκριμένη ΜΠΕ.
Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη από τον αιφνιδιασμό που υπέστη μετά την παραπάνω πολιτική απόφαση.
Διάχυτη είναι η αγανάκτηση που διακατέχει τόσο τους κατοίκους όσο και τους φορείς της θιγόμενης περιοχής της Άνω Μεσσηνίας.
Οι πρώτες εκφρασθείσες αντιδράσεις αποτυπώθηκαν από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας και από μέσα πανελλήνιας εμβέλειας.
Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Οιχαλίας σε έκτακτη συνεδρίασή της πρότεινε τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα κληθούν να παραστούν και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου. Σκοπός της συνεδρίασης θα είναι η ενημέρωση πάνω στο φλέγον θέμα της κατασκευής του σκουπιδοεργοστασίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, δεδομένου ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ασκηθεί προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
Η Οργανωτική Επιτροπή Πολιτιστικών Συλλόγων χωριών του Δήμου Οιχαλίας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας πρόκειται να συνεδριάσει εντός των προσεχών ημερών και αφού εκτιμήσει την διαμορφωθείσα κατάσταση θα πάρει αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειές της.    
 α

Δεν υπάρχουν σχόλια: