Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ 24.7.2014)

Ντ. Νικολάκου: «Θα δεχτούμε κάθε αποτέλεσμα νόμιμης προσφυγής στο θέμα των σκουπιδιών»


«Κατανοούμε τους προβληματισμούς των κατοίκων, οποιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα δεχτούμε την όποια δικαίωση. Εμείς κοιτούσαμε πάντα στα μάτια τους κατοίκους της Οιχαλίας και δεν πρέπει να ακούνε τις σειρήνες». Αυτό τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή την προχθεσινή τελευταία συζήτηση στην Οιχαλία για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την κατασκευή του εργοστασίου στην Καλλιρρόη. Πρόσθεσε δε, ότι θα είναι αποδεκτή οποιαδήποτε δικαίωση προσφυγής. 


 Η πιο βρώμικη Περιφέρεια
Για άλλη μια φορά η κα Νικολάκου μίλησε για απόλυτη δικαίωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων: «Σε επίπεδο επικράτειας το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα είναι τα απορρίμματα και οι χωματερές. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε τελευταία. Το 2011 ήταν η τελευταία και η πιο βρώμικη Περιφέρεια στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με 82 ενεργούς ΧΑΔΑ και με πολύ μεγάλο κίνδυνο επιβολής δυσβάσταχτων προστίμων στους δημότες. Ο σχεδιασμός μας ήταν πρωτοποριακός, καινοτόμος και απόλυτα περιβαλλοντικός. Ένα έργο που ξεκινήσαμε με διεθνή διαγωνισμό που ολοκληρώσαμε και για πρώτη φορά στη χώρα μας υπήρχε η καινοτομία της ιδιωτικής χωροθέτησης».

«Κατανοούμε»
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των κατοίκων, πρόσθεσε: «Είπαμε πάρα πολλές φορές προς όλους ότι η Περιφερειακή Αρχή θα αποδεχθεί οποιονδήποτε θέλει να καταθέσει  την άποψή του, να απευθυνθεί σε οποιοδήποτε θεσμικό όργανο ελέγχου, σε σχέση με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Περιμέναμε αρκετούς μήνες, μέχρι που ήρθε η στιγμή το αρμόδιο υπουργείο να υπογράψει και να εγκρίνει με σχετική απόφασή του τη συγκεκριμένη ΜΠΕ. Αποδεχόμαστε πάντα μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος, οποιονδήποτε να προσφύγει οπουδήποτε. Αυτό, όμως, που θέλω να διαβεβαιώσω και τους κατοίκους της περιοχής, είναι αυτό που έχει πει ο περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί και πάνω απ’ όλα ο περιφερειάρχης, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για να πραγματοποιηθεί ένα έργο, το οποίο σε ό,τι αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα, θα είναι πολύ πάνω από τα στάνταρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο είναι πράσινο, είναι επισκέψιμο έργο  και όπως ανακοινώθηκε ήδη από τον υπουργό κ. Μανιάτη, είναι ένα έργο πιλότος για τη χώρα μας.  Κατανοούμε την αγωνία των πολιτών και τους προβληματισμούς τους, ιδιαίτερα  σε μια περιοχή επιβαρυμένη, όπου τα προηγούμενα χρόνια δεν τηρήθηκαν όσα τους υποσχέθηκαν. Εάν σε οποιονδήποτε θεσμό απευθυνθούν, δικαιωθεί ο οποιοσδήποτε, εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι αυτή η μελέτη πρέπει να ελεγχθεί και να εγκριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες του ΥΠΕΚΑ».

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: