Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Την Κυριακή, 11.05.2014 στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιρρόης διοργανώθηκε από την συντονιστική επιτροπή των Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών του Δήμου Οιχαλίας –Καλλιρρόης, Αμφιθέας Δωρίου, Βασιλικού, Κόκλας, Κωνσταντίνων, Μαρίνας, Μελιγαλά, Μίλα, Ψαρίου –και από την Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας, εκδήλωση-δημόσιος διάλογος με σκοπό την«Αποτροπή εγκατάστασης σκουπιδότοπου στην Καλλιρρόη».
Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί οι Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου νa εκθέσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους πάνω στο κρίσιμο θέμα της δημιουργίας σκουπιδότοπου στην Καλλιρρόη.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και παρέστησαν:
-Όλοι οι προσκληθέντες υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες-πλην της κ.Αλειφέρη (υποψηφία με τον συνδυασμό<<Νέα Πελοπόννησος>>),η οποία έστειλε επιστολή που αναγνώστηκε από την συντονιστική επιτροπή και
-Όλοι οι προσκληθέντες υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Οιχαλίας-πλην της κ. Γεωργακοπούλου(επικεφαλής του συνδυασμού-<<Δημοτική Ένωση Οιχαλίας>>) η οποία επίσης έστειλε επιστολή που αναγνώστηκε από τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο του παραπάνω συνδυασμού Γ.Διαγούπη.
Όλοι οι υποψήφιοι τάχτηκαν κατά της δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση<<Όνι>>της Καλλιρρόης. Στους ομιλητές τέθηκαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους στην εκδήλωση δημότες και δόθηκαν ξεχωριστά από τον κάθε ομιλητή απαντήσεις. Μετά τις τοποθετήσεις των υποψηφίων έγιναν τοποθετήσεις από δημότες της περιοχής οι οποίοι στο σύνολό τους εκφράσθηκαν αρνητικά για την χωροθέτηση του σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη και επίσης άσκησαν κριτική σε τοπικούς και περιφερειακούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
Από τους διοργανωτές τονίσθηκε το γεγονός ότι η διοργάνωση της εκδήλωσης δεν είχε σχέση με πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες αλλά αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνο στην ενημέρωση των δημοτών της περιοχής μέσω της ξεκάθαρης θέσης των υποψηφίων για την αποτροπή της δημιουργίας σκουπιδότοπου στην Καλλιρρόη.
Επιπρόσθετα από τους διοργανωτές έγινε αναφορά στις τελευταίες ενέργειές τους οι σημαντικότερες των οποίων είναι:
1.H κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητείται η διενέργεια έρευνας για τυχόν παραποίηση, περικοπή και διαφοροποίηση του διανεμηθέντος από έξι σελίδες, στους Περιφερειακούς Συμβούλους ,εγγράφου της εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με την πλήρη και ενυπόγραφη από τους ιδίους υπαλλήλους της ιδίας Διεύθυνσης, εισήγησης των δέκα σελίδων, από την οποία επιλεκτικά έχουν αφαιρεθεί τμήματα ουσιαστικής σημασίας ,σημαντικά και κρίσιμα, που επηρέασαν στη λήψη απόφασης ως προς τη γνωμοδότηση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της ΜΠΕ για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
2.Η κατάθεση εξώδικης γνωστοποίησης ,πρόσκλησης-δήλωσης προς την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος(ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, με την οποία της γνωστοποιείται η υποβολή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της ως άνω μηνυτήριας αναφοράς, που τους κοινοποιήθηκε και με την οποία ζητήθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του τεθέντος θέματος της τυχόν πλαστότητας ,νόθευσης και τυχόν ακυρότητας της υποβληθείσας εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της νομιμότητας της εκδοθείσας γνωμοδότησης της Περιφέρειας υπέρ της ΜΠΕ ,να αναστείλουν κάθε ενέργειά τους περί έγκρισης της ΜΠΕ. Επιπρόσθετα κάλεσαν την ΕΥΠΕ να μην προχωρήσει σε περαιτέρω έγκριση της ΜΠΕ πριν να έχει εξασφάλιση γνώμης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και τη διασφάλιση της προστασίας των επιφανειακών και υπογείων υδάτων, γνωμοδότηση του ΙΓΜΕ, χαρακτηρισμό των θέσεων εγκατάστασης ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, όσον αφορά στη γη υψηλής παραγωγικότητας ,από τις αρμόδιες επιτροπές ΠΕΧΩΠ, σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων Δασικών Υπηρεσιών και γνώμη περί υπάρξεως ρέματος των αρμοδίων υπηρεσιών.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αρκετοί κάτοικοι της περιοχής μας και καλύφθηκε δημοσιογραφικά εκτενώς,τόσο από τον έντυπο όσο και από τον ηλεκτρονικό τύπο του Νομού μας.
ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΝΤΕΣ & ΚΑΤΑΘΕΣΑΝΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ (Με αλφαβητική σειρά της ονομασίας των συνδυασμών)
-Δήμητρα Λυμπεροπούλου (υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικεφαλής του συνδυασμού-<<Πελοπόννησος Οικολογική>>
-Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
1.Δονάτος  Νίκου- συνδυασμός<<Ανταρσία στο Μωριά>>
2.Παναγιώτης Αλευράς- συνδυασμός<<Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία –Πράξη Ανάπτυξης>>
3.Αναστάσιος Καντούτσης εκπρόσωπος του Νικήτα Μανδαπήλια- συνδυασμός <<Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο>>
4.Παναγιώτης Διασάκος- συνδυασμός <<Λαϊκή Συσπείρωση>>
5.Παναγιώτα Μπάκα & ο εκπρόσωπος τύπου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας - συνδυασμός<<Πελοπόννησος Οικολογική>>
6.Παναγιώτης Ξεροβάσιλας- συνδυασμός<<Πελοποννησιακή ένωση>>
7.Νικόλαος Πατσαρίνος- συνδυασμός<<Πελοπόννησος Πρώτα>>
-Υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Οιχαλίας  
1.Κώστας  Δημητρακόπουλος - επικεφαλής του συνδυασμού -<<Βήμα στο Αύριο>>
2. Αριστείδης Σταθόπουλος- επικεφαλής του συνδυασμού-<<Δημοτική Υπέρβαση>>
3.Ηλίας Σακελλαριάδης- επικεφαλής του συνδυασμού-<<Καθαρή λύση>>
4.Κώστας Ρειτζόπουλος-επικεφαλής του συνδυασμού -<<Λαϊκή Συσπείρωση>>




Δεν υπάρχουν σχόλια: