Κυριακή, Δεκεμβρίου 21, 2014

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΩΤΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μεσσήνια ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου είναι υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2013 για την ποιητική της συλλογή "Ποιητών και Αγίων Πάντων".
Οι κατάλογοι των Βραβείων Λογοτεχνίας ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πριν από λίγες μέρες. Οι κατηγορίες είναι: Μυθιστορήματος, Διηγήματος - Νουβέλας, Ποίησης, Δοκιμίου - Κριτικής, Χρονικού - Μαρτυρίας, Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.
 Η συλλογή της Γιώτας Αργυροπούλου είναι από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Η επιτροπή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας αποτελείται από τους: Αλέξης Ζήρας κριτικός λογοτεχνίας - πρόεδρος, Γιώργος Ανδρειωμένος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - αντιπρόεδρος, Αννα Καρακατσούλη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχαήλ Μπακογιάννης λέκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ξενάριος συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, Διονύσης Μαγκλιβέρας δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, Γιάννης Τζανής ποιητής, δοκιμιογράφος, Λίλα Κονομάρα συγγραφέας, Γιώργος Συμπάρδης συγγραφέας

 ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: