Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΡΓΟΥΣ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στη σημερινή συνέντευξη των δημάρχων για την διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρίπολης οι δήμαρχοι των παραπάνω πόλεων τόνισαν:
-Ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Καμπόσος :....Όπου και να γίνονται κινήσεις για διαχείριση, δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ. Στη δική μας περίπτωση σπρώχνουν να τα πάμε στα 100 ευρώ....
-Ο δήμαρχος Κορίνθου Α. Πνευματικός:....Θα είναι σκάνδαλο αν προχωρήσει η περιβόητη σύμβαση, είπε και υπογράμμισε ότι το κόστος θα είναι δυσχερέστατο.
-Ο δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής: .....Οι Δήμοι μέσω ΦΟΔΣΑ είμαστε υπεύθυνοι για να διαχειριστούμε τα απορρίμματα. Πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον των πολιτών
-Ο κ. Βαλιώτης δήμαρχος Σπάρτης κάλεσε να μην στείλουν τα πρόστιμα στους Δήμους αλλά να τα πληρώσουν το κράτος και η Περιφέρεια. «Εμείς ζητάμε και διαπραγματευόμαστε τη διαχείριση των απορριμμάτων. Καλούμε την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή για αποκεντρωμένη διαχείριση. Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν».
-Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς είπε ότι:...Δεν πρέπει η πίεση προστίμων και χρόνου να επιβαρύνουν υπέρμετρα την τσέπη των δημοτών μας. Χρόνος για αυτό θα υπάρξει από την προσωρινή διαχείριση.
-Ο κ. Σκανζός μέλος του ΦΟΔΣΑ και δημοτικός σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας ανέφερε ότι οι Δήμοι εμπιστεύτηκαν τον περιφερειάρχη για να λύσει το ζήτημα των απορριμμάτων, αλλά, όπως διαπίστωσε, «υπάρχει μια τρομερή αποτυχία στο πρόσωπο του Τατούλη».

http://www.arcadiaportal.gr/news/agonia-alla-ohi-epanastasi-gia-ta-aporrimmata-stin-peloponniso-vid

Δεν υπάρχουν σχόλια: