Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2015

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΜΕΛΤΕΙΑΣ

Καμάρι για τους ντόπιους και μια όμορφη εμπειρία για τους επισκέπτες αποτελούν οι καταρράκτες της Κάτω Μέλπειας, κοντά στις λίμνες Κουτέντου, εκεί που όπως λένε οι ντόπιοι, πολλοί νέοι τα παλαιότερα χρόνια έμαθαν να κολυμπούν.
Ακόμα ένας τόπος φυσικής ομορφιάς της Μεσσηνίας, που πολλοί λάτρεις της φύσης επισκέπτονται, απολαμβάνοντας μια σύντομη διαδρομή σε ένα υδάτινο μονοπάτι, σε μικρή απόσταση από το χωριό.
Οι ντόπιοι έχουν φροντίσει να είναι εύκολη η πρόσβαση μέχρι τον καταρράκτη και τη λίμνη που κάποτε ήταν ένας τόπος… απόδρασης για τους νέους της περιοχής, όπου με ξεγνοιασιά κολυμπούσαν και περνούσαν τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αφού τα νερά είναι πάντα άφθονα στον τόπο αυτό, που φημίζεται για τις πηγές και τις υδάτινες ομορφιές του.   
Σήμερα, οι ηλικιωμένοι κατά κύριο λόγο κάτοικοι του χωριού μιλούν με υπερηφάνια για τα όσα όμορφα τους έχει χαρίσει η φύση, καθιστώντας την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών.
Μόνο που οι νέοι -όπως λένε με παράπονο- είναι πλέον λίγοι, αφού οι περισσότεροι έχουν φύγει για αστικά κέντρα, αναζητώντας μια ευκαιρία στην αγορά εργασίας.
Στο χωριό τα λιγοστά μαγαζιά, διατηρούν  το πελατολόγιό τους μιας και τα χρόνια που πέρασαν μπορεί να μείωσαν το μόνιμο πληθυσμό, όχι όμως τα όσα καλά διατηρούν την φήμη του χωριού. Φρεσκομαγειρεμένο φαγητό με ντόπια υλικά, από μαγείρισσες - νοικοκυρές που έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη της γευστικής και ποιοτικής τους μαγειρικής, σε συνδυασμό με τον ήχο του τρεχούμενου νερού κάτω από τα πλατάνια, σε κάθε γωνιά του χωριού, είναι μόνο λίγα από τα όσα πολλά μπορεί να χαρεί ο επισκέπτης του όμορφου αυτού τόπου.
Δείτε σχετικό βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=mWrJ0DrvN1M
ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 Γράφτηκε από την  Κέλλυ Δημητρούλια


Δεν υπάρχουν σχόλια: