Τετάρτη, Αυγούστου 13, 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΛΑ

 Το Σάββατο το βράδυ της 9-8-2014 ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοκλαίων οργάνωσε επιστημονική ενημέρωση με θέμα την Καρκινοχωματερή της Καλλιρρόης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μαντάς αναφέρθηκε στην αξία της ενημέρωσης των πολιτών από επιστήμονες ,στις βλάβες που θα προκληθούν στην υγεία, καθώς και στη δημιουργία αγωνιστικού κλίματος και την ανάγκη κινητοποιήσεων, ώστε να αποτραπεί μια τέτοια ενέργεια με μόνες κερδισμένες τις εταιρείες και όχι τους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την προλόγιση του.
Ο Πέτρος Μπούρκουλας επεσήμανε ,για άλλη μια φορά, τις ελλείψεις της μελέτης της ΤΕΡΝΑ, έκανε αναφορά στη σπουδαιότητα των παρατηρήσεων των επιστημονικών συνεργατών του Δήμου Οιχαλίας που αφορούν την ύπαρξη σεισμικών ρηγμάτων και υψηλού υδροφόρου ορίζοντα στην προτεινόμενη για την κατασκευή <<καρκινοχωματερής >> στην περιοχή <<Όνι>>, ενώ αναφέρθηκε στην με ημερομηνία 24-3-1992 Τεχνική-Γεωλογική έκθεση του Δρ.Α.Τηνιακού ,ο οποίος ερευνώντας την αιτία της θολότητας της υδρευτικής γεώτρησης Μελιγαλά από την ανόρυξη ιδιωτικής γεώτρησης μεταξύ Καλλιρρόης και Στενύκλαρου επισήμανε ότι: <<σε ακτίνα τουλάχιστον 4 χλμ. Ανάντη και 1 χλμ. Κατάντη της δημοτικής γεώτρησης(Μελιγαλά) θα απαγορεύεται απολύτως κάθε απόρριψη λυμάτων, τοξικών ουσιών, σκουπιδιών κ.λ.π. προς αποφυγή κάθε κινδύνου ρύπανσης στο νερό της υδρευτικής γεώτρησης>>;
Μίλησε επίσης ,για τον προσχηματικό χαρακτήρα των εναλλακτικών θέσεων που έχει προτείνει η ΤΕΡΝΑ και αναφέρθηκε στην μηνυτήρια αναφορά των Συλλόγων της περιοχής στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Στη συνέχεια μίλησε ο Χαρίλαος Μαρμάρου, μηχανολόγος -ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ, σύμβουλος και πραγματογνώμων ΕΜΠ στη διαχείριση επικινδύνων υλικών, μέλος της επιτροπής του κινήματος της Φυλής για το κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής. Με παραστατικό τρόπο έδειξε στους παρευρισκομένους πως τα σκουπίδια επιλέγονται στην πηγή. Προέβλεψε πως ότι έχει γίνει στην Φυλή ,όπου κάθε δυο σπίτια έχουν ένα κρούσμα καρκίνου, θα επαναληφθεί και στην Καλλιρρόη. Κλείνοντας τόνισε <<να μην αφήσουμε να γίνει η Καλλιρρόη Φυλή>>.
Μετά την ενημέρωση και τις κατατεθείσες για το παραπάνω θέμα απόψεις από παρισταμένους αυτοδιοικητικούς και πολίτες ακολούθησε ρόκ συναυλία με το μουσικό σχήμα <<Echoes>> το οποίο διασκέδασε τους παρευρισκομένους μέχρι αργά.  
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε παρακάτω:
-Τις καταχωρήσεις των εφημερίδων ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΘΑΡΡΟΥΣ που αφορούν την παραπάνω εκδήλωση.
-Το  Link με το βραδινό δελτίο ειδήσεων του τοπικού καναλιού ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ της 11-8-2014, όπου από το 8,47 μέχρι και το 13,18 λεπτό γίνεται αναφορά στην παραπάνω εκδήλωση . 


https://www.youtube.com/watch?v=39m1dCyu-2o&list=UU8Q182j_7GWUa0IQa962phw 

Δεν υπάρχουν σχόλια: