Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ "ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ" ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Από την Δήμητρα Φωτίου Γιαννοπούλου, κάτοικο Καλλιρρόης Μεσσηνίας πήραμε στο mail του Συλλόγου μας την παρακάτω επιστολή την οποία με πολύ χαρά καταχωρούμε στην ιστοσελίδα μας.

Αγαπητοί μου συντοπίτες,

Για όλους εσάς μαζί και τον καθέναν ξεχωριστά, θεωρώ, ότι ένα ευχαριστώ είναι λίγο για να εκφράσει την απεριόριστη εκτίμηση και το πως "εισπράττουμε" όλο αυτό το διάστημα των 5 μηνών περίπου, την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά σας, στο φλέγον θέμα με το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη.

Από την αρχή καταλάβατε ότι είναι  κοινό το πρόβλημα  για την ευρύτερη περιοχή  και όχι μόνο της Καλλιρρόης, όπως πολλοί ακόμα και σήμερα πιστεύουν.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και η απόφαση προειλημμένη όπως όλα δείχνουν.  Εμείς όμως θα δώσουμε τον αγώνα μας μέχρις εσχάτων για να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση που προσπαθούν πάση θυσία να μας επιβάλλουν.

Είναι ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι  ανεξαρτήτου αποτελέσματος δεν ήσουν μόνος σου σ' αυτόν τον αγώνα αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Αυτό το τελευταίο το κρατάω για να αισθανθώ περήφανη που έχω τέτοιους συντοπίτες.

Με απέραντο σεβασμό και εκτίμηση για όλους σας
Δήμητρα Φωτίου Γιαννοπούλου
Καλλιρρόη Μεσσηνίας


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την φίλη και συντοπίτισσα Δήμητρα Γιαννοπούλου, για τα παραπάνω καλά της λόγια, όπως και για τις τοποθετήσεις της και θα θέλαμε να επισημάνουμε από πλευράς μας τα ακόλουθα:
1.Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε αυτό που επισημαίνει η φίλη μας ,ότι το πρόβλημα της κατασκευής <<σκουπιδοεργοστασίου>> πλησίον της Καλλιρρόης ,είναι πρόβλημα κοινό και δεν αφορά μόνον την Καλλιρρόη αλλά ολόκληρη την περιοχή της Άνω Μεσσηνίας γιατί πραγματικά είναι πρόβλημα όλης της περιοχής και θα εξακολουθούμε να κινούμαστε πάνω σε αυτή τη θέση.
2.Θα συνεχίσουμε να κινούμαστε <<ενωτικά>> μαζί με τους υπόλοιπους στον κοινό μας αγώνα για να αποτρέψουμε το <<έγκλημα>> το οποίο από ότι φαίνεται κάποιοι μεθοδεύουν να διαπράξουν στην περιοχή μας.
3.Ο κοινός αγώνας που κάνουμε όλοι μαζί για την αποτροπή του <<εγκλήματος>> θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειασθεί μέχρι την τελική μας δικαίωση στην οποία όλοι μας ευελπιστούμε. Στην κοινή αυτή προσπάθεια πρέπει όλοι μας να προσπαθήσουμε –εμείς τουλάχιστον από πλευράς μας το κάνουμε και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε- προκειμένου να αφυπνίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους ,παράγοντες και φορείς της περιοχής για το μέγεθος του προβλήματος που θέλουν να μας δημιουργήσουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να δώσουμε να καταλάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ότι η ρύπανση που θα προκύψει από την κατασκευή <<σκουπιδοεργοστασίου>> πλησίον της Καλλιρρόης σε συνδυασμό με την ρύπανση που ήδη δημιουργείται στην περιοχή μας από τα δυο πυρηνελουργεία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά θα υποβαθμίσουν τελείως ολόκληρη την περιοχή της Άνω Μεσσηνίας και θα καταστρέψουν όχι μόνον τις περιουσίες μας αλλά και αυτήν ακόμη την υγεία μας.
4.Μεγάλο βάρος δίνει ο Σύλλογός μας στην δημοσιοποίηση του προβλήματος και μέχρι σήμερα κάθε ενέργεια μας που αφορά το <<σκουπιδοεργοστάσιο>> κοινοποιείται εκτός των άλλων και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), κάποια εκ των οποίων έχουν προβεί σε σχετικές καταχωρήσεις με αποτέλεσμα την προβολή του προβλήματος.
5.Ο Σύλλογός μας πιστεύει ότι με τον κοινό μας αγώνα θα πετύχουμε αυτό που κάποιοι επιμελώς και με τις ενέργειές τους επιδιώκουν. Και ποιο είναι αυτό; Η συνδρομή όλων μας στην ανασύνθεση και όχι στην περαιτέρω διάλυση του κατακερματισμένου κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΠΟΥΔΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: