Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ

‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ’’

ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 48 ΑΘΗΝΑ

Τ.Κ. 10431

email:syllogosKwnstantinaiwn@yahoo.gr

Ηλεκτρονική σελίδα/blog:http://syllogos Kwnstantinaiwn.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 23/5/09 στον χώρο της παλαιάς δεξαμενής του χωριού μας, ο Σύλλογος σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο του δημοτικού μας διαμερίσματος ,πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας –σύσκεψη με σκοπό:

-Tην προβολή και ανάδειξη του μεγαλύτερου προβλήματος που απασχολεί το δημοτικό μας διαμέρισμα και κατ΄ επέκταση την ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα την αναγκαιότητα λήψης άμεσων προληπτικών μέτρων πυρασφάλειας και πυροπροστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

-Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Δημάρχου και μελών του δημοτικού συμβουλίου καθώς και του Δν/τη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μελιγαλά. Δεν παρέστησαν(αν και κλήθηκαν)εκπρόσωποι της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης .

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και του τοπικού συμβουλίου ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς(Δήμο Ανδανίας και Νομαρχία Μεσσσηνίας ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να :

-σταματήσουν τις υποσχέσεις και τα ….θα…θα και να κάνουν πράξη τις εντολές που έχουν πάρει με την ψήφο των κατοίκων της περιοχής, για την προστασία των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου της περιοχής που απέμεινε.

-να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατίες να επιταχύνουν τις διαδικασίες & να δώσουν λύσεις

-να θωρακίσουν την περιοχή με δίκτυο πυρόσβεσης

-να λειτουργήσουν την παλαιά υδατοδεξαμενή που υπάρχει στο κοινοτικό διαμέρισμα Κωνσταντίνων, χωρητικότητας 400 κ.μ. περίπου ως βασικό προληπτικό μέτρο πυροπροστασίας του δημ.διαμερίσματος Κωνσταντίνων και της ευρύτερης περιοχής. (με την κατασκευή των απαραιτήτων έργων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα υδροληψίας από πυροσβεστικό κρουνό που πρέπει να τοποθετηθεί στην υπάρχουσα παλαιά υδατοδεξαμενή-την κατασκευή αγωγού από την παλαιά υδατοδεξαμενή προς το κέντρο του χωριού ,όπου πρέπει να τοποθετηθεί επίσης πυροσβεστικός κρουνός –την κατασκευή αγωγού από το κέντρο του χωριού προς την παλαιά υδατοδεξαμενή για το γέμισμά της από την υπάρχουσα κοινοτική γεώτρηση του Κακκάβου)

-να τοποθετήσουν πυροσβεστικό κρουνό στην καινούργια δεξαμενή

-να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες γεωτρήσεις με την τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα υδροληψίας από τα πυροσβεστικά οχήματα.

-να γίνει καθαρισμός των υπαρχουσών ζωνών πυρασφάλειας και να γίνει επέκτασή τους

-να γίνει διάνοιξη της δυτικής περιφερειακής οδού των Κωνσταντίνων (από ΄΄ασφακωτό΄΄ μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο)

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της λήψης των παραπάνω μέτρων γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια . Ήδη έχουμε μπει στην επικίνδυνη θερινή περίοδο και τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ελάχιστα. Ο ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣ ΑΚΑΦΤΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.

Επιπρόσθετα των ανωτέρω τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι τα όποια χρηματικά κονδύλια χορηγούνται στον Δήμο για δράσεις πολιτικής προστασίας του δημοτικού διαμερίσματος Κωνσταντίνων να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό και όχι για αλλότριους σκοπούς (όπως τσιμεντοστρώσεις ,ασφαλτοστρώσεις κ.λ.π.).

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: