Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ

Επιμένει να είναι αρνητική στο ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, για τα απορρίμματα, η Περιφερειακή Παράταξη,«Πελοπόννησος Πρώτα».Η αξιωματική αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μέσω του κ. Τάκη Γατσόπουλου, εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, όπου επαναλαμβάνει την αντίθεσή της για το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, για τους όρους αυτού, για την ανάδοχο εταιρεία, για τις κινήσεις της κυβέρνησης, για τις πράξεις των δήμων.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του κ. Γατσόπουλου, αναφέρει:» {…} Οι συζητούμενες τροποποιήσεις που διαρρέονται…. είναι είτε ανούσιες, είτε αόριστες ή και διευκολυντικές κάποιες της εργολάβου χωρίς πάντως να επεμβαίνουν στη λογική και τη μέθοδο διαχείρισης:
1) Σιωπή για τη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση (ποιος-που-πόσο), η εγγυημένη ποσότητα διατηρείται χωρίς προσδιορισμό του όλου σύμμεικτου ή μη ελάχιστου εγγυημένου τονάζ. Η μέθοδος διαχείρισης παραμένει η ίδια με αποτέλεσμα κάκιστο τύπου clo κομπόστ και μεγάλο σε ποσότητα και ποιότητα υπόλειμμα.
2)Η τιμή παραμένει η ίδια που θα φθάνει στο δημότη με το κόστος αποκομιδής και μεταφοράς τουλάχιστον στα 140€/tn. όταν σύμφωνα με το Ν. 4042/12 τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων πρέπει να αναθεωρούνται τουλάχιστον ανά εξαετία, (άρθρο 22 παρ. 6 αυτού). To Δημόσιο φέρεται να χρεώνεται τους επιπλέον σταθμούς μεταφόρτωσης!!! ενώ παρέχονται Τριτοκοσμικού τύπου άσχετα ανταποδοτικά δωράκια της εταιρείας στο ΦΟΔΣΑ;
3)Η διάρκεια της σύμβασης 21 χρόνια με αμφίβολες αιρέσεις και συνέχεια.
4)Τέλος παραμένει ο αυθαίρετος σχεδιασμός εργοστασίου στην Παλιόχουνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων Αργολίδας, Κορινθίας και του συνόλου σχεδόν της Αρκαδίας, με τη σημείωση ότι το αρχικά προβλεπόμενο εργοστάσιο στη Μεσσηνία θα χωροθετηθεί σε δύο χρόνια…. ώστε μέχρι αυτό να λειτουργήσει εκείνο της Παλιόχουνης θα εξυπηρετήσει πλέον των αρχικά προβλεπόμενων και ολόκληρη τη Μεσσηνία!!!!
ΙΙΙ. Στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές στις οποίες συμμετείχε η Παράταξή μας είχαμε καταγγείλει:
1)Την Πανελλήνιας Πρωτοτυπίας επινόηση της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη να παραδώσει στην εργολάβο την Αρκαδία για να επιλέξει εκείνη όπου βολεύεται να φτιάξει το εργοστάσιό της, λες και είμαστε Μπανανία και δεν υπήρχε συντεταγμένη Πολιτεία με κανόνες, επιστημονικές προϋποθέσεις και αντικειμενικά κριτήρια και για να το πράξει αν ήταν απαραίτητο.
2)Τη μη κεντροβαρή και ανορθολογική πληθυσμιακά και γεωγραφικά και γι΄αυτό παντελώς άδικη επιλογή της βολικής Παλαιόχουνης για την κατασκευή του εργοστασίου της εργολάβου, που αποδέχτηκε αναντίρρητα η Περιφερειακή Αρχή, όταν μάλιστα συντρέχουν νόμιμοι και επιστημονικά τεκμηριωμένοι περιορισμοί που με τεχνάσματα εργολάβος και Περιφέρεια προσπαθούν να προσπεράσουν.
3)Την κατασκευή φαραωνικού όπως λέγαμε έργου αντίθετου με τις προγραμματικές αρχές μας που επιβαρύνει υπέρμετρα την περιοχή με την ήδη υποβαθμισμένη και απειλούμενη με χειρότερα γειτονική Μεγαλόπολη αλλά και γενικότερα την Αρκαδία με την πρόσθεση ατελείωτου αέναου κυκλοφοριακού φόρτου απορριμματοφόρων στους οδικούς άξονές της, που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί χωματερή της Πελοποννήσου με αυτονόητα αποτελέσματα.
Το καταπληκτικό είναι ότι τώρα η Κυβέρνηση αποδέχεται έστω και προσωρινά, με ότι αυτό συνεπάγεται εν Ελλάδι…. διαχείριση των απορριμμάτων και της Μεσσηνίας στην Παλιόχουνη. Δηλαδή έστω προσωρινά αποδέχεται τη λόγω των εύλογα μεγαλύτερων απαιτήσεων λειτουργία «φαραωνικότερου», ας μου επιτραπεί η έκφραση, εργοστασίου από εκείνο που και εκείνη αποδοκίμαζε και το οποίο είναι ευκολονόητο ότι άμα τη κατασκευή του θα απαιτεί αενάως στο μέλλον κερδοφόρα νόμιμη ή μη ύλη από οπουδήποτε.
Αυτά όταν η Τρίπολη έχει αποτελέσει αναμφίβολα στο παρελθόν χωματερή όλης της Πελοποννήσου με το μεγαλύτερο ΧΑΔΑ της στο «Πλάτωμα» που μάλιστα δεν αποκαθίσταται στα πλαίσια του πολυδιαφημισμένου έργου αποκατάστασης των μικρών τελικά ΧΑΔΑ…
Με τα δεδομένα αυτά και με την επιπλέον ευθύνη ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της παράταξης στην Αρκαδία, που επιχειρείται αδικαιολόγητα να υποβαθμισθεί και υποθηκευθεί το μέλλον της, επαναλαμβάνω ότι συνεχίζω αδιαπραγμάτευτα να δεσμεύομαι στον αγώνα όλων μας κατά της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου και συνακόλουθα του ΤΕΡΝΑτουργήματος στην Αρκαδία……. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ {…}».
ΠΗΓΗ :moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: