Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

Α.ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΚΑΛΑΟΥ

Το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας και συγκεκριμένα στον προαύλοιο χώρο του σχολείου γιά 5η συνεχή χρονιά η γιορτή του Βακαλάου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 230 άτομα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Καπόπουλος απηύθηνε στους παρευρισκομένους σύντομο χαιρετισμό και τους ευχαρίστησε γιά την συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται γιά την ανάδειξη και την προώθηση του μεγάλου προβλήματος της επισκευής και συντήρησης του σχολείου και της μετατροπής του σε πολιτιστικό κέντρο. Τόνισε ότι δυστυχώς το έργο της επισκευής πρέπει να περάσει από τις πλάτες μας γιατί όπως μέχρι σήμερα έχουμε διαπιστώσει όλοι μας το κράτος και η Δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτοι και δεν έχουν προσφέρει καμιά στήριξη στην επίλυση του προαναφερθέντος προβλήματος. Σε απάντηση ψιθυριστών γιά την επιλογή του σχολείου σαν χώρου πραγματοποίησης της εκδήλωσης τόνισε ότι η επιλογή έγινε με κριτήρια, αφενός μεν τον μεγάλο και ενιαίο προαύλιο χώρο του σχολείου ο οποίος ήταν το δέλεαρ που μας τράβηξε γιά να διοργανώσουμε την εκδήλωση εκεί αφετέρου η ευκαιρία που μας δινόταν γιά άλλη μιά φορά ακόμα να προβάλλουμε το τραυματισμένο και πληγωμένο σχολείο και να ζητήσουμε την συνδρομή και την βοήθεια των σιμμετασχόντων γιά την αποκατάσταση των ζημιών του σχολείου. Αναφέρθηκε στην κακοήθεια και την κακομοιριά κάποιων που διαδίδουν υπό τύπου ψιθήρων κακόπιστα και υστερόβουλα σχόλια σε βάρος του Συλλόγου και του έργου του. Επιπρόσθετα τόνισε ότι οι ψιθυριστές δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη να πούν τα σχόλιά τους και να κάνουν την κριτική τους στα μέλη του Δ.Σ. Επίσης τόνισε ότι η κριτική επιβάλλεται να γίνεται και πρέπει να γίνεται ,πρέπει όμως να είναι καλοπροαίρετη και έτσι γίνεται εποικοδομητική και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου και την επίλυση των προβλημάτων. Στη συνέχεια ανακοίνωσε την κυκλοφορία λαχειοφόρου αγοράς και ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση. Κατόπιν σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδανιωτών Μεσσηνίας Θύμιος Αλεξόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του 3ου Ανδάνειου αγώνα δρόμου γιά το Σάββατο 27 Αυγούστου και φωτογραφικής έκθεσης στην πλατεία Διαβολιτσίου και κάλεσε όλους να παρευρεθούν. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε το σερβίρισμα σε ατομικά μπόλ του τηγανητού βακαλάου με σκορδαλιά, πατζάρια και ψωμί. Κατά γενική ομολογία το γεύμα ήταν πλούσιο και νοστιμότατο. Κατά την διάρκεια του φαγητού έγινε και η διάθεση των λαχνών. Διατέθηκαν 500 λαχνοί πρός 2,5 ευρώ ο καθένας. Η κλήρωση έγινε παρουσία όλων και τυχερή αναδείχθηκε η Ελένη σύζυγος Βασίλη Ασπρούλη, η οποία πήρε και το δώρο που ήταν μία τηλεόραση πλάσμα. Η όλη εκδήλωση καλύφθηκε μουσικά από την 4μελή ορχήστρα του Παναγιώτη Καραγιώργη. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και οι παρευρεθέντες πέρασαν ωραίες στιγμές μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα τρώγοντας ,πίνοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας.
Ο οικονομικός απολογισμός της εκδήλωσης έχει ώς εξής:
ΕΣΟΔΑ
Από διάθεση εισιτηρίων 2.080,00
Από λαχειοφόρο 1.250,00
Από οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης (μερική οικον.κάλυψη της ορχήστρας) 400,00
Σύνολο εσόδων 3.730,00
ΕΞΟΔΑ
Αγορά βακαλάου 668,68
Αγορά υλικών συσκευασίας φαγητού & κουβέρ (αλουμινόκουτα,πιρούνια κ.λ.π) 166,76
Αγορά ψωμιού 54,00
Αγορά υλικών παρασκευής φαγητού
(πατάτες,παντζάρια,λεμόνια,σκόρδα,αλεύρι,λάδι) 99,92
Εργατικά παρασκευής & συσκευασίας φαγητού 285,00
Αμοιβή ορχήστρας 800,00
Ποτά ορχήστρας 22,00
Αγορά Τ.V. λαχειοφ'ορου 199,00
Αγορά μπλόκ(εισόδου & λαχειοφόρου) 12,00
Αγορά ηλεκτρολογικού υλικού 133,22
Εργατικά (αμοιβή ηλεκτρολόγων) 60,00
Γιά την διαμόρφωση χώρου (λείανση εδάφους & στρώσιμο χαλικιού) 50,00
Εργατικά γιά τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου 35,00
Υλικά διαμόρφωσης (χαλίκι,ξυλεία κ.λ.π) 480,00
Σύνολο εξόδων 3.065,58
ΠΡΟΣΔ/ΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σύνολο εσόδων 3.730,00
Σύνολο εξόδων 3.065,58
Εναπομένον υπόλοιπο(κέρδος) στο ταμείο του Συλλόγου 664,42
Ο Πάρεδρος, τα μέλη του παραρτήματος του Συλλόγου στο χωριό και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν καθ' οιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της ποαραπάνω εκδήλωσης καθώς και όσους παραβρέθηκαν στην γιορτή και συνετέλεσαν στην επιτυχία της.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι η απόφαση της πραγματοποίησης της εκδήλωσης του βακαλάου στάθηκε η αφορμή της διαμόρφωσης του προαύλιου χώρου του σχολείου μας ένας χώρος που στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί και γιά άλλες εκδηλώσεις. Για τον παραπάνω σκοπό έγιναν σημαντικές εργασίες, όπως είναι η λείανση(ίσωμα) του εδάφους του προαύλιου του σχολείου και το στρώσιμο του χώρου με χαλίκι, ο καθαρισμός του χώρου που υπάρχουν οι ελιές, η τοποθέτηση ξυλείας και ηλεκτρολογικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και σε επόμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: