Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΣΤΟΥ-ΤΣΙΓΓΑΡΙΔΑΣ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε για δεύτερη χρονιά η καθιερωμένη πλέον γιορτή του Παστού-Τσιγγαρίδας και Λουκάνικου το Σάββατο 01/03/08. Η διαδικασία του βρασίματος άρχισε απο νωρίς στο μεγάλο καζάνι που είχε στειθεί έξω απο το καφενείο του χωριού.
Κατά τις 7 το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί το βράσιμο του κρέατος και ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται. Κατα τις 8 και ενώ είχε ολοκληρωθεί το τσιγγάρισμα του χοιρινού ο χώρος του καφενείου είχε γεμίσει απο χωριανούς, μέλη και φίλους του Συλλόγου που ήταν έτοιμοι να γευτούν τα πλούσια εδέσματα (παστό και λουνάνικα)!
Η ώρα περνούσε και ο κόσμος γινόταν όλο και πιο πολύς σε σημείο που όχι μόνο γέμισαν οι χώροι του καφενείου και ιατρείου αλλά και μερικοί άνθρωποι καθόντουσαν έξω, και σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρος! Με πρόχειρους υπολογισμούς που έγιναν, τα άτομα που παρευρέθησαν συνολικά έφτασαν τα 120! Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων οπως: Ο Πρόεδρος την Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Χρήστος Ριζάς, Ο Δήμαρχος Ανδανίας Γεώργιος Διαγούπης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλος Μητρόπουλος, Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Αδαμόπουλος, Γιάννης Καλοβυρνάς, Παναγιώτης Σταθουλόπουλος, ο Πάρεδρος του Δημοτικού μας διαμερίσματος Σούλης Καπόπουλος, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αποστόλης Θεοδωρόπουλος, η γραμματέας του Συλλόγου Ανδανιωτών Μεσσηνίας Βούλα Τσάλλα, η Χριστίνα Πρασσά Πρόεδρος και η Ελένη Κανέλλου μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ανδανίας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές εφημερίδες, τα περιοδικά και τις ιστιοσελίδες που προβάλλανε την εκδήλωση, το Flash Μεσσηνίας το οποίο έστειλε συνεργείο στο χωριό την ώρα που το παστό παρασκευαζόταν και έκανε σχετικό ρεπορτάζ για αυτό το έθιμο, όπως επίσης και το BEST Καλαμάτας, συνεργείο του οποίου παρευρέθει την ώρα της παρασκευής αλλα και κατανάλωσης του χοιρινού, έκανε λήψη της εκδήλωσης και προβολή στα δελτία ειδήσεων των επομένων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: