Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΎΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ!!!!


















-Ο δρόμος πρός την δεξαμενή , ο οποίος είναι και ο δρόμος πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του χωριού μας!!
-Άν...αν ..ο μη γένοιτο συμβεί κάτι ..κακό κατά την καλοκαιρινή περίοδο ....έχουμε ελπίδα να σωθούμε?????-

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2017

Μήνυμα προς την κυβέρνηση κατά της ΣΔΙΤ

Υπέρ της ανακύκλωσης, όχι στη πανάκριβη ΣΔΙΤ στα σκουπίδια της Πελοποννήσου
Καλούμε την Κυβέρνηση να μην επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα-τοποθετήσεις των στελεχών της Περιφέρειας -όπως αυτές που έγιναν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, που αναδεικνύουν κυβερνητική παρέμβαση, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
Η Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Εργων Υποδομής, υπό το συντονιστή Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, να λάβει σοβαρά υπόψη της, την αναβολή της απόφασης του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), για το αν θα συνάψει προγραμματική σύμβαση εκχώρησης των αρμοδιοτήτων του με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του της 26/4/2017. Επίσης, να λάβει σοβαρά υπόψη της, ότι πλέον η πλειοψηφία των Δημάρχων και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ απορρίπτουν για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ. 
Ας αντιληφθούν τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομίας, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος το νέο συσχετισμό εναντίωσης στην "επένδυση" Τατούλη-ΤΕΡΝΑ, όπως έχει διαμορφωθεί και με τις παράλληλες δραστηριότητες της πρωτοβουλίας φορέων και συλλογικοτήτων υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή. Η επιχειρηματολογία της πρωτοβουλίας ευθυγραμμίζεται με τον ΕΣΔΑ (Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων), ο οποίος σαφώς καταδεικνύει την τοπική διαχείριση, είναι σε αντιστοιχία με τον ομόφωνα ψηφισμένο ΠΕΣΔΑ σε παλαιότερες συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ (3/2016, 36/2016 και 44/2016) και υπερασπίζεται το δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Παλαιόχουνης και της Καλλιρρόης, τους οποίους ο αρμόδιος Αναπληρωτή Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος αρνείται να συναντήσει προσωπικά. 
 Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή ο ΦΟΔΣΑ να στραφεί απρόσκοπτα στην εφαρμογή προγραμμάτων τοπικής εναλλακτικής διαχείρισης σε όλους τους Δήμους Πελοποννήσου, αξιώνοντας παράλληλα από την Κυβέρνηση να διακόψει οριστικά τις διαπραγμετεύσεις με την ΤΕΡΝΑ.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, πιστεύουμε πως τα 58 εκ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, εφόσον η διαχείριση ανήκει νομοθετικά στο ΦΟΔΣΑ, πλέον - μπορούν να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της αποκεντρωμένης διαχείρισης.

Συλλογικότητες και φορείς Πελοποννήσου κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης τους με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση

Σάββατο, Μαΐου 06, 2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΧΩΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Προς
1.Τον Δήμαρχο του Δήμου Οιχαλίας
κ. Αριστείδη Σταθόπουλο
2.Τους εκπροσώπους του Δημ. Συμβουλίου
του Δήμου Οιχαλίας στο ΦΟΔΣΑ Πελ/νήσου
κ.κ. Δημ. Καραμπούλα & Ηλία Σακελλαριάδη
Κοινοποίηση
Στον Πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού
Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας
Κύριε Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας
Στις 24 Απριλίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε, συγκροτείται από τους αντιπροσώπους των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και …..προς απογοήτευση των υποστηρικτών της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανάθεσης του έργου στην ΤΕΡΝΑ, που είναι η προσωρινή ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού, δεν αποφάσισε τελικά τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης του ΦΟΔΣΑ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η πολιτεία προσπάθησε να εξασφαλίσει την έγγραφη διαβεβαίωση ότι οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναινούν απόλυτα στην ανάθεση με ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων τους στην ΤΕΡΝΑ. Όχημα στην προσπάθεια αυτή , η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και του φορέα των δήμων για τα απορρίμματα (ΦΟΔΣΑ), η έγκριση της οποίας (από τους δήμους) είχε προγραμματιστεί για τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ της 24ης Απριλίου , αλλά τελικά δεν επετεύχθη
Μετά από αυτή την εξέλιξη το θέμα μένει σε εκκρεμότητα, και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεραστεί, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της στάσης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την επιμονή των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική διαχείριση. Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι πέφτει έξω και ο σχεδιασμός της διυπουργικής επιτροπής, που στις αρχές Απριλίου συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και αποφάσισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα(Απριλίου) θα έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες ώστε να ξεκινήσει η ΣΔΙΤ χωρίς άλλες καθυστερήσεις…
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ της 24ης Απριλίου 2017 πολλοί αντιπρόσωποι των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, υποστηρίζοντας ότι με δική του ευθύνη οι όροι της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ είναι εξαιρετικά ασύμφοροι για τους Δήμους. Επικρίσεις διατυπώθηκαν και κατά της κυβέρνησης, διότι ζητάει…… πρώτα να εγκρίνει ο ΦΟΔΣΑ την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και ……μετά να υπογράψει εκείνη το αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Αυτό ήταν και το βασικό επιχείρημα με το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ αποφάσισε την αναβολή του θέματος.
Προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, -η πρώτη συνεδρίαση στον απόηχο των ανακοινώσεων Φλαμπουράρη για την έγκριση της ΣΔΙΤ που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα απορρίμματα-, εκπρόσωποι των Συλλογικοτήτων ενάντια στη ΣΔΙΤ και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, στην οποία διατράνωσαν τις θέσεις τους.
Η κ.Καλλιόπη Κουτουζή, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παλαιόχουνης και μέλος του συντονιστικού, είπε ότι επιχειρείται ένα πραξικόπημα από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, που ζητούν να πάρουν την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων από τον ΦΟΔΣΑ, με πολύ θράσος, καθώς αυτό αντίκειται στον εθνικό σχεδιασμό.
Εν συνεχεία, ο κ. Πέτρος Μπούρκουλας, πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καλλιρροϊτών, και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Συλλόγων χωριών του Δήμου Οιχαλίας , αφού υπογράμμισε ότι το έργο δεν είναι νομότυπο, το αμφισβήτησε και έθεσε ζήτημα υπολείμματος, ενώ, όπως ανέφερε, αυτού του τύπου η διαχείριση απορριμμάτων και η εγγύτητά της με αγροτικές περιοχές θα βλάψει την αγροτική οικονομία και τις καλλιέργειες.
Ακολούθως, ο κ. Αργυρόπουλος Σταύρος, δημοτικός σύμβουλος στο ΔΣ Σπάρτης, αναφέρθηκε στον Νόμο 4042 που έχει σχέση με το περιβάλλον, επισημαίνοντας το άρθρο 24 και το άρθρο 26, και έκανε λόγο για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, η οποία δεν ανταποκρίνεται στο έργο της Περιφέρειας.
«Ο Δήμος είναι υπεύθυνος να το διαχειριστεί τόνισε και η ΣΔΙΤ αντίκειται σε οτιδήποτε υπάρχει», υποστήριξε, και εξακολούθησε λέγοντας:
Το κόστος της Αποκεντρωμένης δεν ξεπερνά τα 39 ευρώ ανά τόνο.
Οι αντιδρώντες στο έργο ΣΔΙΤ Δήμαρχοι με τις επιμέρους τοποθετήσεις τους ζήτησαν πριν από την συζήτηση και την υπογραφή οποιαδήποτε προγραμματικής σύμβασης για το όποιο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου ότι θα πρέπει:
• Να συνταχθεί άμεσα και να υποβληθεί προς έγκριση ο αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ), με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ, όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία. Ο νέος σχεδιασμός να λάβει υποχρεωτικά υπόψη του τα τοπικά σχέδια διαχείρισης - ενσωματώνοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις και τις λύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί από τους Δημάρχους.
• Ο νέος ΠΕΣΔΑ να δίνει αναλυτικά στοιχεία κόστους για όλες τις απαιτούμενες υποδομές, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί ουσιαστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και συγκριτικά με τα αντίστοιχα έργα άλλων Περιφερειών, με στόχο τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση σε εποχές οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης.
Τόνισαν επίσης ότι:
-Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στους πολίτες κόστη διαχείρισης απορριμμάτων που θα ξεπερνούν τα 100 ευρώ/τόνο, αποδεχόμενοι όρους για ελάχιστες εγγυημένες ποσότητες που θα πρέπει να πληρώνονται για 21 χρόνια, είτε οι ποσότητες αυτές υπάρχουν είτε όχι, δεσμεύοντας μεγάλο μέρος των ΚΑΠ. Αξίζει να τονίσουμε σχετικά ότι σε άλλα σχεδιαζόμενα ΣΔΙΤ η βασική τιμή ανά τόνο είναι πολύ μικρότερη και υπάρχει σαφής πρόβλεψη για ακόμη μικρότερη τιμή για τις τυχόν παραπάνω ποσότητες. Σημειώνουμε επίσης ότι τα κόστη αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κόστους διαχείρισης απορριμμάτων.
Το πιο ενδιαφέρον σημείο της προγραμματικής σύμβασης είναι, αναμφίβολα, οι προβλέψεις για... τους «αντιρρησίες Δημάρχους ». Όπως αναφέρεται, ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει «να μη συνάπτει συμβάσεις ή συμφωνίες με τρίτα πρόσωπα για την παροχή υπηρεσιών ανταγωνιστικών με τις υπηρεσίες του έργου». Επιπλέον, θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο στο πλαίσιο των εν γένει αρμοδιοτήτων του για να εξασφαλίσει ότι οι ΟΤΑ θα παραδίδουν το σύνολο των υπολειπόμενων σύμμεικτων αποβλήτων, τα οποία δεν εκτρέπονται από τη διαλογή στην πηγή, στις εγκαταστάσεις του έργου». Τέλος, ο ΦΟΔΣΑ……. «δηλώνει ότι είναι σε πλήρη γνώση του εγκεκριμένου σχεδίου της σύμβασης σύμπραξης και συμφωνεί πλήρως με το περιεχόμενό τους».
Η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ. Να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι Τρίπολης, Κορίνθου, Άργους, Σπάρτης και Ερμιονίδας δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην προγραμματική σύμβαση.
Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημ. Καμπόσος ανέφερε ότι , στους πέντε προαναφερθέντες δημάρχους δεν δόθηκε ολόκληρο το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης αλλά μόνον αποσπάσματα. Υποστήριξε, ότι πρέπει να γίνει άμεσα η κύρωση του ΠΕΣΔΑ από την κυβέρνηση και κατόπιν ο ΦΟΔΣΑ να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό. «Δεν μπορεί να γίνονται διαγωνισμοί με 45 ευρώ/τόνο και να προσέρχονται 8 εταιρείες και εμείς να είμαστε εγκλωβισμένοι στις 80 ευρώ/τόνο», ανέφερε.
Έτσι τελικά η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ κατέληξε σε μια διαφορετική απόφαση: ζητήθηκε να εγκρίνει η πολιτεία (υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος) τον περιφερειακό σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) πριν από οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο μόνος που δεν έχει κυρωθεί, χωρίς προφανή αιτία.
Γιατί επιμένουν οι αντιδρώντες Δήμαρχοι στην κύρωση του ΠΕΣΔΑ; Επειδή το τελικό σχέδιο του ΠΕΣΔΑ που εγκρίθηκε(από επιτροπή διαβούλευσης και Περιφερειακό Συμβούλιο) δεν απηχεί τις απόψεις τους. «Εμείς καταλήξαμε σε ένα κείμενο που άφηνε ελεύθερους τους δήμους να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεργαστούν στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ ή να δημιουργήσουν τις δικές τους υποδομές διαχείρισης», τόνισε ένας από τους αντιτιθέμενους δημάρχους.
Στην συνεδρίαση λοιπόν της 24ης Απριλίου 2017 αναβλήθηκε η λήψη απόφασης και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνεδρίασης όταν :
-ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΠΕΣΔΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Συμπερασματικά
ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ Ο ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ (AΠΟ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ ) ΠΕΣΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ( ΝΟΜΙΚΑ ) ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ .....ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ;;;;(ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΑΕ-ΜΑ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ……ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!!!!)
Κύριε Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας
Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας με τις οποίες έχετε αποφασίσει να εφαρμόσετε την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας και να σας τονίσουμε ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ.
Θα θέλαμε επίσης να σας τονίσουμε ότι θεωρούμε ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου στις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ οι οποίες αναφέρονται σε θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ,ούτε να εκφράζουν ατομικές θέσεις και απόψεις οι οποίες είναι αντίθετες με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εκπρόσωπο ι του Δήμου πρέπει να στηρίζουν σθεναρά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορούν να εκφράζουν προσωπικές θέσεις οι οποίες αντίκειται στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω στο θέμα αυτό.
Θα θέλαμε επίσης να σας τονίσουμε την ύπαρξη ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ σε περίπτωση που και με την ψήφο των εκπροσώπων του Δήμου προχωρήσει η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων το κόστος της οποίας βάσει επισήμων στοιχείων θα υπερβαίνει τις 120 ευρώ/τόνο τη στιγμή κατά την οποία:
-O Δήμαρχος Άργους κ. Καμπόσος δήλωσε δημόσια για διαγωνισμό διαχείρισης με 45 ευρώ /τόνο για τον οποίο έδειξαν ενδιαφέρον οκτώ(8) εταιρείες
-Ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Βασιλόπουλος κατέθεσε δημόσια ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου κάνει σήμερα διαχείριση με 24 ευρώ/τόνο
Κύριε Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Οιχαλίας
1.Σας ζητάμε για άλλη μια φορά την λήψη απόφασης –ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του Δήμου που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ – με την οποία αυτοί θα δεσμευθούν ότι υποχρεούνται στις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ να ψηφίζουν με βάση τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τον τρόπο της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας και
2.Καλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Οιχαλίας στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ.κ. Δημήτριο Καραμπούλα & Ηλία Σακελλαριάδη-όπως κατά την επόμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου- ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ (χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές) ,και να ΨΗΦΗΣΟΥΝ με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του Δήμου Οιχαλίας οι οποίες απηχούν και τις θέσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και των δημοτών του Δήμου μας, κατά της λύσης ΤΕΡΝΑ και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας, μία λύση η οποία θεωρείται ως η πλέον συμφέρουσα και ενδεδειγμένη για την υγεία και το οικονομικό συμφέρον των δημοτών καθώς και για την προστασία του ήδη βεβαρυμμένου περιβάλλοντος της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Επιπρόσθετα των παραπάνω θα θέλαμε μία υπεύθυνη και επίσημη απάντησή στα παρακάτω δυο ερωτήματα μας :
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η περιβόητη και αποδεκτή από όλους μας <<διαδημοτική συνεργασία>> με το Δήμο Μεσσήνης που αφορά την συνεργασία των δυο Δήμων στο πρόβλημα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων των δυο (2) Δήμων και
2. Γιατί δεν έχει συνέλθει μέχρι σήμερα η επιτροπή αξιολόγησης του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να αξιολογήσει και να αποφασίσει(θετικά ή αρνητικά) για την καταλληλότητα του προταθέντος ακινήτου (ιδιοκτησίας Σακελλαριάδη) για την δημιουργία εγκαταστάσεων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. Να σας θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι :ΤΕΡΝΑ και ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ….πάνε μαζί και
2.Η θέση της Δημοτικής αρχής να δώσουμε μία(1) ψήφο θετική και μία(1) ψήφο αρνητική δεν αποτελεί θέση και να σας πούμε ξεκάθαρα ότι άποψή μας είναι ότι όποιος από τους εκπροσώπους του Δήμου δεσμεύεται ή έχει εξαρτήσεις από κάπου ,καλό είναι να παραιτηθεί από την εκπροσώπηση του Δήμου στις συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ για το καλό της Δημοτικής αρχής και κατ΄επέκταση των Δημοτών του Δήμου Οιχαλίας
Αθήνα 6 Μαΐου 2017
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1.ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΡΚΟΥΛΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΙΤΩΝ
2.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝ/ΝΑΙΩΝ
3.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΑΙΩΝ