Κυριακή, Οκτωβρίου 31, 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 48, ΑΘΗΝΑ
Τ.Κ. 10431
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του να αναδείξει το χρόνο αίτημα του προς τους αρμόδιους φορείς, της επισκευής-ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας και της μετατροπής του σε πολιτιστικό κέντρο και ξενώνα, πραγματοποιεί εδώ και τέσσερα (4) χρόνια τις ετήσιες εκδηλώσεις του στις "ραγισμένες" αίθουσες του Δημοτικού μας Σχολείου.
 -Για την προβολή και την ανάδειξη του αιτήματος καθώς επίσης και της ευαισθητοποίησης πολιτών και πολιτικών έχουμε αναρτήσει-εδώ και δύο χρόνια-στην ανατολική πλευρά της ενιαίας αίθουσας του Σχολείου, πανό-διαμαρτυρία με το ακόλουθο περιεχόμενο:

-Από τις αίθουσες μου πέρασαν γενιές Κωνσταντιναίων, μάθανε γράμματα και έγιναν χρήσιμοι στην κοινωνία.

-Από τις αίθουσες μου πέρασαν γενιές Κωνσταντιναίων και με τη δική τους ψήφο βοήθησαν στη λειτουργία της δημοκρατίας (εκλογή τοπικών παραγόντων, βουλευτών , δημοψηφίσματα κ.λ.π)

-Με εγκαταλείψατε όλοι (πολίτες και πολιτικοί).Γιατί;

-Εγώ έχω ανάγκη από επισκευή. Εσείς μου μιλάτε για μελέτες επισκευής ,προγράμματα HABITAT, αναθεωρήσεις μελετών, ένταξη σε νέα προγράμματα και άλλα …….παραμύθια.

-Λόγια - λόγια - λόγια…του αέρα.

-Καλά δεν ευαισθητοποιείται κανείς σας ;

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΩΝ

Και για την αντιγραφή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ

- Το Δημοτικό μας Σχολείο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του χωριού μας.
Επιβάλλεται να συντηρηθεί και να καταστεί χρήσιμο και σήμερα. Επιδίωξη μας είναι να μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο και ξενώνα. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό απαιτούνται αρχικά κάποιες βασικές εργασίες επισκευής και συντήρησης του.
Μερικές απο αυτές είναι:
α. Επισκευή ή αντικατάσταση της σκεπής του.
β. Επισκευή των εσωτερικών τοίχων, των δαπέδων και πορτών και παραθύρων καθώς και του ταβανιού.
γ. Κατασκευή τάφρου αποστράγγισης στη βορινή πλευρά του και ότι άλλο χρειάζεται για να εξασφαλισθεί απο την υγρασία.
δ. Αποξήλωση του πρόσθετου επιχρίσματος των εξωτερικών όψεων και αποκατάσταση της παραδοσιακής μορφής τους (αρμολόγι).
ε. Μελέτη και εγκατάσταση θέρμανσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης του κτιρίου.
στ. Διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και κατασκευή τουαλετών.
Επειδή μέχρι σήμερα το χρόνιο αίτημα του Συλλόγου μας "της επισκευής του δημοτικού μας σχολείου και της μετατροπής του σε πολιτιστικό κέντρο και ξενώνα" δεν έχει ικανοποιηθεί και επειδή οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας δεν μας επιτρέπουμε να αισιοδοξούμε για την οποιασδήποτε μορφής επιχορήγηση ή δανειοδότηση, γι αυτό ο Σύλλογος μας με τα υπ.αριθμ.πρωτ. 782 & 788/10 έγγραφα μας ζήτησε απο τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδανίας:
Αφού λάβουν υπόψη τους τα παραπάνω και την άμεση και επείγουσα ανάγκη της επισκευής του δημοτικού μας σχολείου, να κάνουν χρήση των διατάξεων του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και των σχετικών νόμων και να προβούν στην:
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
του πρώην δημοτικού σχολείου Κωνσταντίνων στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ
με την υποχρέωση να προβούμε στις απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες του σχολείου.
Πράγματι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανδανίας στην συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου του 2010 αφού έλαβε υπόψη του και την σύμφωνη γνώμη του τοπικού μας συμβουλίου, με ομόφωνη απόφαση του έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου μας, αποφάσισε και ενέκρινε την δωρεάν παραχώρηση του οικήματος του σχολείου και του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου, επ' αόριστον, στον Σύλλογο μας για την λειτουργία του και την οργάνωση του δραστηριοτήτων του.
Μετα απο τα παραπάνω, ο Σύλλογος μας και δεδομένου οτι πλησιάζει ο χειμώνας και είναι ορατός ο κίνδυνος το κτίριο του σχολείου να υποστεί περαιτέρω ζημιές (απο τις επικείμενες βροχές) οι οποίες θα επιδεινώσουν την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση του:
1. Προέβει σε πρόχειρη επισκευή της στέγης του Σχολείου για να αποφευχθεί το μπάσιμο των νερών στο κτίριο.
2. Απεύθηνε ανοικτή πρόσκληση στα μέλη καθώς και επίσης τους κατοίκους και τους φίλους του σχολείου μας να συμμετάσχουν:
Το Σάββατο το πρωί (16/10/2010) στο ξήλωμα του σοφά του δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Σκοπός του ξηλώματος ήταν η διαπίστωση του μεγέθους των "τραυμάτων" του σχολείου, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια όλοι μαζί να μεριμνήσουμε για την απόκατασταση τους και την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων για το σχολείο.
Η παραπάνω ενέργεια πέραν της ουσιάς ενέχει και τους εξής συμβολισμούς:
-την ευαισθητοποίηση των συγχωριανών και των μελών του Συλλόγου στο παραπάνω πρόβλημα.
-την έναρξη της εφαρμογής του εθελοντισμού και της συμμετοχής των μελών του Συλλόγου μας, των κατοίκων και των φίλων του χωριού μας στην προσπάθεια της επίλυσης των βασικών προβλημάτων του δημοτικού μας διαμερίσματος.
Πράγματι την συγκεκριμένη ημερομηνία μέλη του Δ.Σ. καθώς και συγχωριανοί και μέλη του Συλλόγου μας με πολύ κέφι και με τα σκαπτικά εργαλεία στα χέρια πήγαμε στο σχολείο και ξηλώσαμε το 1/3 περίπου της εσωτερικής επιφάνειας του κτιρίου.
Στους συμμετέχοντες στην παραπάνω αρχική προσπάθεια μοιράσαμε μπλούζες στις οποίες αναγράφονταν τα παρακάτω:
Στην μπροστινή όψη:
ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΛΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Στην πισινή όψη:
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ
"Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"
Εκτός απο το ξήλωμα τμήματος του εσωτερικόυ σοφά του σχολείου καθαρίσαμε τμήμα του χαντακιού μεταξύ σχολείου και συνορεύοντος ελαιοπεριβόλου και προβήκαμε στο κάψιμο σκουπιδιών, χόρτων και άχρηστων κουφωμάτων που υπήρχαν στο χώρο του σχολείου.
Ο Σύλλογος μας σκοπεύει το συντομότερο δυνατόν να προβεί σε συνέχιση των προαναφερθεισών εργασιών με την συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και με καλύτερη οργάνωση.
Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην παραπάνω αρχική προσπάθεια και θα θέλαμε να γίνουν αρωγοί και κοινωνοί της παραπάνω προσπάθειας ούτως ώστε σε εκδηλώσεις τέτοιας μορφής να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτεη συμμετοχή.
Ο Σύλλογος μας θεωρεί οτι ο εθελοντισμός και η συμμετοχή των κατοίκων, των μελών και των φίλων του Συλλόγου και του χωριού μας δεν είναι απλά συνθήματα αλλά πιστεύουμε οτι στο μέλλον θα αποτελέσουν τη βάση της επίλυσης των βασικών προβλημάτων του χωριού μας.
Η ημερομηνία της συνέχισης των εργασιών του ξηλώματος του σοφά του σχολείου και της όποιας μορφής επέμβασης στο κτίριο θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως για την καλύτερη οργάνωση και την συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην εν λόγω προσπάθεια.
Τέλος γίνεται γνωστό ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου για την κάλυψη του κόστους των εργασιών που τμηματικά θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του Δημοτικού μας Σχολείου. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες μας για την εξοικονόμηση πόρων από φορείς για την πραγματοποίηση του παραπάνω σκοπού.
Αθήνα 21/10/2010
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ
ΤΗΛ: 6977570947 ΤΗΛ: 6976373353

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΣΟΦΑ!

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010!

Αναρτήθηκε το νεο Δελτίο Τύπου Οκτώβριος 2010 στην δεξιά στήλη!