Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2008

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Facebook!

Όσοι είναι μέλη του Facebook μπορούν να γραφτούν στο γκρούπ μας! Το γκρούπ υπάρχει απο πέρσι τον Ιούλιο, την ίδια εποχή περίπου που φτιάχτηκε και η σελίδα μας και έχουμε ήδη μερικά μέλη! Τα στοιχεία για να βρείτε το γκρούπ ειναι να μας ψάξετε με την ονομασία Konstantinoi Messinias και ο λόγος που ο τίτλος γράφτηκε με λατινικούς χαρακτήρες είναι γιατι πρώτον μπορούν να μας βρούν ευκολότερα οι φίλοι και τα μέλη του εξωτερικού και δεύτερον γιατι είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος να ψάχνει και να γράφει κανείς στο διαδίκτυο. Όλες οι ανακοινώσεις και τα νέα θα είναι φυσικά στα ελληνικά, αν και θα προσπαθήσουμε να είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες και στα αγγλικά για αυτούς που θα θελήσουν να το διαβάσουν και δεν είναι Έλληνες ή που είναι ομογενείς και δεν θυμούνται καλά την ελληνική γλώσσα. Η κίνηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε για την "διαδικτύωση" του Συλλόγου για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμος στα μέλη και τους φίλους που θέλουν να μάθουν νέα για το χωριό, αλλα και σε αυτούς που δεν μας ξέρουν και θέλουν να μάθουν για εμάς!

Δευτέρα, Μαρτίου 17, 2008

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ GOOGLE EARTH!

Απο τις 15.03.08 το GOOGLE EARTH έχει φωτογραφίες του χωριού μας! Το πρόγραμμα παίρνει φωτογραφίες απο δορυφόρο και σχηματίζει την εικόνα της γής. Οποιοσδήποτε μπορεί να το "κατεβάσει" απο το διαδίκτυο και να δεί το σπίτι του, το χωρίο, ή οτι άλλο μπορεί να φανταστεί, ακόμα και μέρη που θα ήθελε να επισκεφθεί αλλά δεν μπορεί. Ο Σύλλογος έστειλε μερικές φωτογραφίες για έγκριση πρίν απο μερικούς μήνες και πρόσφατα μας πληροφόρησαν οτι κάποιες απο αυτές εγκρίθηκαν και οι οποιες θα εμφανίζονται στο πρόγραμμα GOOGLE EARTH στην τελευταία του ανανέωση που έγινε στις 15 του μηνός. Όπως έχουμε ανακοινώσει και πληροφορήσει πολλές φορές, ο Σύλλογος περιμένει φωτογραφίες που τυχόν διαθέτετε οι οποίες σχετίζονται με τοπία, δραστηριότητες κλπ του χωριού, και μπορούν να αναρτηθούν στην σελίδα του Συλλόγου προκειμένου στην συνέχεια να τις προωθήσουμε στην GOOGLE EARTH και άμα εγκριθούν να εμφανίζονται στο πρόγραμμα.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας στο γραφείο του Συλλόγου Αμπελιωνιτών Μεσσηνίας. Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου της Γ.Σ., το Δ.Σ. ενημέρωσε την Γ.Σ. για τα πεπραγμένα του 2007 και εμφάνισε την παρούσα οικονομική κατάσταση του Συλλόγου. Επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και έγιναν προτάσεις για θέματα που έχουν σχέση με τις ενέργεις του Δ.Σ. και στη συνέχεια πάρθηκαν αποφάσεις. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  1. Να γίνουν ενέργεις προς τον Δήμο για να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης καθώς και η αποκατάσταση του εσωτερικού οδικού δικτύου του χωριού
  2. Να ολοκληρωθεί η κατασκευή των έργων αποστράγγισης στο σημείο που συναντιώνται τα δύο ρέματα του χωριού
  3. Να γίνουν ενέργειες προς τον Δήμο για να κριθεί διατηρητέο το παλιό γεφύρι στα "Πλάτανα" και να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού
  4. Να συνεχιστούν οι ενέργειες για την πυρασφάλεια του χωριού.
  5. Να γίνουν ενέργειες για να γίνει διάνοιξη και τσιμεντόστρωση όλων των δρόμων και σοκκακιών μέσα στο χωριό
  6. Να γίνει καθαρισμός των σταυροδρομιών μέσα στο χωριό για να γίνεται η οδήγηση με ασφάλεια

Τέλος έγιναν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και εξελεγκτικής επιτροπής η σύνθεση των οποίων έχει ως εξής:

Α. ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ Σ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΝΑ Σ. ΚΑΠΟΘΑΝΑΣΗ

ΜΕΛΗ: -ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: -ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β. ΡΙΖΑΣ -ΘΕΟΦΑΝΗΣ Χ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: -ΛΕΩΝΙΔΑΣ Β. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ -ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ -ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Στην συνέχεια η Γ.Σ. ανανέωσε για δυο χρόνια τη θητεία των μελών του παραρτήματος του Συλλόγου του χωριού κυριών Νίκης Σπ. Καποπούλου και Μαρίας Ευστ. Καποπούλου. Το νέο Δ.Σ. όρισε το μέλος του Δ.Σ.Γεώργιο Χρονόπουλο ως τρίτο μέλος του παραρτήματος του Συλλόγου οπώς αυτό προβλέπεται απο το καταστατικό του.

Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Την Κυριακή 16/03/08 και ώρα 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αμπελιωνιτών Μεσσηνίας στην οδό Αριστοτέλους 4 (Πλατεία Βάθης), 6ος όροφος, τηλ, 210-5236651, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου για να παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Απολογισμός πεπραγμένων έτους 2007
  2. Οικονομική κατάσταση του Συλλόγου
  3. Προτάσεις-Υποδείξεις-Λήψη αποφάσεων και
  4. Αρχαιρεσίες

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Δεν πρέπει να λείψει κανένας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΣΤΟΥ-ΤΣΙΓΓΑΡΙΔΑΣ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε για δεύτερη χρονιά η καθιερωμένη πλέον γιορτή του Παστού-Τσιγγαρίδας και Λουκάνικου το Σάββατο 01/03/08. Η διαδικασία του βρασίματος άρχισε απο νωρίς στο μεγάλο καζάνι που είχε στειθεί έξω απο το καφενείο του χωριού.
Κατά τις 7 το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί το βράσιμο του κρέατος και ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται. Κατα τις 8 και ενώ είχε ολοκληρωθεί το τσιγγάρισμα του χοιρινού ο χώρος του καφενείου είχε γεμίσει απο χωριανούς, μέλη και φίλους του Συλλόγου που ήταν έτοιμοι να γευτούν τα πλούσια εδέσματα (παστό και λουνάνικα)!
Η ώρα περνούσε και ο κόσμος γινόταν όλο και πιο πολύς σε σημείο που όχι μόνο γέμισαν οι χώροι του καφενείου και ιατρείου αλλά και μερικοί άνθρωποι καθόντουσαν έξω, και σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρος! Με πρόχειρους υπολογισμούς που έγιναν, τα άτομα που παρευρέθησαν συνολικά έφτασαν τα 120! Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων οπως: Ο Πρόεδρος την Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Χρήστος Ριζάς, Ο Δήμαρχος Ανδανίας Γεώργιος Διαγούπης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλος Μητρόπουλος, Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Αδαμόπουλος, Γιάννης Καλοβυρνάς, Παναγιώτης Σταθουλόπουλος, ο Πάρεδρος του Δημοτικού μας διαμερίσματος Σούλης Καπόπουλος, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αποστόλης Θεοδωρόπουλος, η γραμματέας του Συλλόγου Ανδανιωτών Μεσσηνίας Βούλα Τσάλλα, η Χριστίνα Πρασσά Πρόεδρος και η Ελένη Κανέλλου μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ανδανίας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές εφημερίδες, τα περιοδικά και τις ιστιοσελίδες που προβάλλανε την εκδήλωση, το Flash Μεσσηνίας το οποίο έστειλε συνεργείο στο χωριό την ώρα που το παστό παρασκευαζόταν και έκανε σχετικό ρεπορτάζ για αυτό το έθιμο, όπως επίσης και το BEST Καλαμάτας, συνεργείο του οποίου παρευρέθει την ώρα της παρασκευής αλλα και κατανάλωσης του χοιρινού, έκανε λήψη της εκδήλωσης και προβολή στα δελτία ειδήσεων των επομένων ημερών.